Отслабване: калориите не винаги имат значение

dieta-teglo

Ако сте решили да се подложите на диета и да свалите излишните килограми, най- важното е да не се вманиачавате по калориите, защото не винаги са от значение. Ето някои от най- често срещаните грешки в диетите за отслабване:

Не всички нискокалорични храни ни помагат да отслабнем. Някои от тези храни крият капани, които могат да имат точно обратния ефект. Често нискокалоричните храни са по- богати на захари, което повишава нивата на глюкоза в кръвта и увеличава теглото ни.

Също стимулират апетита и ни подтикват да ядем повече. Важното е диетата ни да е разнообразна, но без да прекаляваме.

Ако ви се яде нещо сладко, избягвайте захарта и изберете някой плод. Рафинираната захар увеличава глюкозата в кръвта. Една ябълка, например, е много добър избор.

По- добре плодов сок отколкото газирано. На пръв поглед може да има по- малко калории, но внимавайте, защото натуралните сокове от кутии съдържат допълнителни оцветители и подсладители, които стимулират апетита и ни карат да ядем повече.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieti-otslabvane

Внимавайте със сладкото. Едно блокче шоколад съдържа 90 калории. Шоколадът всъщност е смес от соя на прах, глутен, мляко на прах, захар и пр, все неща, от които се напълнява. Всички захарни изделия съдържат подобен тип съставки, така че е добре да ги избягваме или да консумираме съвсем малко.

Внимавайте с диетичното кисело мляко. Обикновено плодовите кисели млека съдържат допълнително захар. По- добре си вземете обикновено кисело мляко и му добавете пресни плодове.

Обезмаслено прясно мляко. Съдържа по- малко калории от натуралното, но съдържа с 5% повече лактоза, 3% протеини и 4- 5% мазнини.

Бисквити или пълнозърнест хляб на закуска. Ако сме на диета, най- добрият вариант е пълнозърнестият хляб. Засища повече, съдържа повече фибри и полезни вещества. Бисквитите съдържа рафинирано брашно, мазнини, захар и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *