Наистина ли сме отслабнали? Най- добрите и най- лошите техники да го проверим

otslabvane-motivatsiia

Когато сме на диета за отслабване, е нормално с нетърпение да очакваме да видим резултати, за да сме още по- мотивирани.

Много често обаче, в желанието си по- бързо да го постигнем, допускаме грешки. Има техники, които просто ни отчайват, въпреки че не са особено достоверни.

Най- лошите техники:

Вманиачавате се по кантара. Това обикновено е индикаторът, за да разберем дали сме напълнели или отслабнали. Проблемът е, че много се вманиачаваме по него, особено когато сме на диета. Теглото ни ежедневно обаче много варира: зависи по кое време се теглим, колко течности задържаме и пр.

Постоянно се оглеждате. Обикновено сме по- критични към себе си, отколкото останалите. Когато постоянно оглеждаме тялото си от всички възможни ъгли, ни се струва, че не виждаме промените и се съсредоточаваме върху негативното. Ако се оглеждате по- рядко, ще започнете да забелязвате много повече промени.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-3-kg

Питате останалите. Много често трескаво очакваме другите да коментират промените по тялото ни. Но те обикновено нямат представа от плана ви за отслабване, нито на какъв етап сте от него. Затова, избягвайте да питате приятелките си дали сте по- слаби, тъй като трудно могат да видят промяната.

Сравнявате приетите калории с тези, които изгаряте. Тази техника всъщност не е особено работеща, тъй като калориите са доста относително понятие. Може да приемате малко калории дневно, като са основно от мазнини, а тези обикновено доста трудно се изгарят. Подобни сравнения могат и много да влошат начина ви на хранене.

Най- добрите начини:

Сравнявайте как ви стоят дрехите. Това е много добра техника. Ако дрехите, които преди трудно са ви ставали, сега обличате без проблем, значи наистина сте отслабнали.

Измерете някои зони по тялото. Измерването на ханша, талията, краката и ръцете дава много реална оценка за теглото ни. Все пак, промените изискват време и понякога, в определени дни, тялото ни може да е по- подуто. Трябва да поддържате граница от 3- 4 см.

Теглете се веднъж седмично, по едно и също време. За да се ориентираме правилно по кантара за теглото си, трябва да го измерваме веднъж седмично и по едно и също време. Теглото ни варира през деня.

Когато започнете да тренирате, сигурно забелязвате, че мускулите ви са се увеличили. Мускулите харчат повече калории от мазнините. Така че, ако теглото ви не се променя, това не е нещо лошо.

Комбинирайте балансирано хранене с редовно движение и няма начин да не отслабнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *