Мога ли да ям шоколад при отслабване?

Шоколадът е позволен?

черен шоколад

Последните проучвания на световните диетолози показаха, че яденето на шоколад не само не пречи при отслабване, но и дори може да помогне. Изхождайки от научните резултати, експертите включиха малките сладки блокчета в новите тактики за борба с наднорменото тегло и са категорични, че това е правилният начин.

Разбира се, има някои условности, които трябва да се спазят. Първото от тях е, че шоколад можете да ядете около половин час преди основно хранене или в рамките на пет минути след като сте станали от масата (за десерт например). Установено е, че това намалява апетита като цяло и предпазва от консумация на много повече излишни калории.

Шоколадът лекува от пристрастеност към захар

Оказва се още, че натуралният шоколад има силата да победи зависимостта към захар и дори да ви излекува напълно от нея. Както отдавна се знае, белият кристал действа върху психиката и тялото като слаб наркотик, въпреки че много хора не искат да повярват в този факт. Ако ядете по малко черен шоколад всеки ден, вашата инсулинова резистентност може да намалее с почти 50 %.

Експертът Сю Декодис от сертифицирания център по отслабване в Ню Йорк допълва, че черният шоколад съдържа и много здравословни мазнини, които по естествен начин забавят усвояването на захар в кръвта. Това от своя страна помага за предотвратяване на страховитите инсулинови „бомби”, които инжектират захарта право в мастните клетки. В същото време учени от Швейцария доказаха, че черният шоколад намалява в пъти метаболитните ефекти на стреса и помага за намаляване чувството на глад.

Имайте предвид обаче, че всички тези невероятни суперлативи се отнасят само и единствено за натуралния, черен и горчив шоколад. Останалите продукти от гамата попадат в редицата на лошите и следва да бъдат избягвани.

Как да позная дали шоколадът е натурален?

Когато купувате продукт, четете внимателно какво пише на етикета (това се отнася за всяка стока). В нашия случай следете, съдържанието на шоколада да е с най – малко 70% какао. Белият и млечният имат много добавена захар и по принцип в себе си нямат никакво мляко, независимо какво пише на опаковката.

Така че бъдете спокойни и смело започвайте вашата диета за отслабване. Просто не прекалявайте с мазните и твърде сладки храни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *