Мед за отслабване

На много хора не им се вярва, че медът може да помогне за отслабване. Едно от първите неща, които можете да направите, за да свалите килограми, е да спрете сладкото или много да го ограничите.

med-otslabvane

Практиката показва, че ако замените захарта с мед за овкусяването на чай, кафе, отново ще се наслаждавате на приятен вкус, а пък промяната ще се отрази на силуета ви.

ЗАЩО МЕДЪТ Е ПО- ДОБРИЯТ ВАРИАНТ

Може да използваме меда за отслабване, въпреки че съдържа малко повече калории от захарта (21 срещу 16 калории в лъжичка. ) Освен това е по- сладък, затова ни трябва по- малко количество, за да подсладим. Така поемаме по- малко калории.

В сравнение с бялата захар, чиято единствена функция е подслажда, без да има хранителна стойност, медът е богат на витамини, минерали и аминокиселини. Има лечебни свойства, сред които: намаляване на стреса, регулация на съня, предпазва от респираторни инфекции и има слабителен ефект.

Тъй като помага да спим по- добре и намалява стреса и тревожността, вероятността да огладняваме по никое време и да се тъпчем с всевъзможни неща, е по- малка.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

med-kanela

МЕД ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ДРУГИ СВОЙСТВА

Едно от най- важните свойства на меда е, че се усвоява по- бавно от захарта. Затова е много подходящ за хора, които се занимават активно със спорт. Няма опасност изведнъж да получите прилив на енергия и после бързо да го загубите.

Медът трябва да се приема в умерени количества преди и след тренировка, тъй като помага за стабилизирането на глюкозата през целия ден. Така става идеална храна, която подобрява издръжливостта и предпазва от преумора.

Медът ни помага да спазваме по- добре диетата, защото ни държи по- сити и намалява желанието ни да ядем сладко.

РЕЦЕПТА С МЕД ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Една от най- известните рецепти за отслабване с мед е да изпивате чаша вода с канела и 1 с.л. мед на гладно.

Като малка закуска между храненията, може да използвате резени ябълка с половин лъжичка мед върху всеки.

Ако искате сутрешна закуска с много енергия, направете овес с прясно мляко и мед.

Освен това, заместете захарта с мед, като овкусител на вашата храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *