Лесни упражнения срещу мазнини по корема

Може да сме най- скромният човек на света, но не можем да отречем, че искаме за имаме перфектен корем, а ако не перфектен, то поне да нямаме излишни мазнини.

korem-otslabvane

Коремът е едно от най- трудните места за топене на мазнини. Много хора се подлагат на диети, отслабват, но мазнините по корема си остават. Тук вече трябва да сме намеси физическата активност и специфични упражнения, които можем да правим.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ УПРАЖНЕНИЯ

Упражнение 1. Легнете по корем, облегнете лактите и пръстите на краката на пода – задръжте в тази позиция възможно най- дълго. Когато тялото ви се намира далеч от пода, образува права линия с раменете и петите. Дръжте пелвиса в неутрално положение – нито вдигнато, нито ниско.

Стегнете корема, за да задържите позата. Стегнете силно, докато не усетите изтощение. Задръжте в тази позиция възможно най- много.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koremni-presi-greshki

Упражнение 2. Това упражнение е едно от най- добрите за топене на мазнини по корема, известно е като коремни преси или крънч. Легнете по гръб, сложете ръце зад тила си, раздалечете лактите, вдигнете краката, така че да образуват 90 градуса. Ако ви е трудно за ги задържите, облегнете ги на стол. Когато сте в удобна позиция, вдигнете тялото, стегнете коремните мускули, доближете коленете си към тялото. Кръстът не трябва да се вдига от пода.

Издишайте при вдигане, вдишайте при сваляне. Може да вземете гиричка в ръце.

Разбира се, има много видове коремни преси, които може да правите, за да стопите мазнините по корема.

ДРУГА АКТИВНОСТ ЗА ТОПЕНЕ НА МАЗНИНИТЕ ПО КОРЕМА

Ходене. Съвсем лесно за реализиране. За да стопите мазнините обаче, отделяйте повече време за разходки и възможно най- често.

Танцуване. Пуснете си музика вкъщи и просто се забавлявайте.

Стълби. Качването и слизането по стълби е много полезно упражнение, така го правете всеки път, когато имате възможност.

ОЩЕ ПРЕПОРЪКИ

Кардио тренировките са най- ефективни за топене на мазнините по корема. Ако правите само коремни преси, трудно ще постигнете желаните резултати. Съчетайте ги с кардио.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *