Кои са най- лошите моменти да се теглим на кантара?

teglene-na-kantar

Кантарът понякога ни е приятел, понякога- враг. В зависимост от това в кой момент от деня се теглим, резултатът може да е различен.

Теглото ви може да варира с повече от килограм, според часовия пояс през деня. За да не стават грешки, теглете се винаги на един и същи кантар.

КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЕГЛИМ

Ето в кои моменти от деня не трябва да се качваме на кантар, ако искаме да видим реални резултати:

След хранене. След като сме се нахранили, тялото ни започва да храносмила, стомахът е пълен, задържат се течности и газове. Така че, кантарът ще отчете резултат по- голям от реалния. Най- добре е да се теглите на празен стомах.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-hormoni

След тренировка. Изпотили сте се здравата във фитнеса. Това означава, че тялото ви е изхвърлило течностите. Ако се претеглите в този момент, резултатът ще е по- нисък от реалния. Когато пиете вода, теглото ви също ще се нормализира. Така че, не се теглете след тренировка.

През нощта. С напредването на деня в тялото се натрупват течности и храна, което означава, че теглото ни се покачва. Преумората помага за задържането на течности. Така че, през нощта не е изобщо подходящо време за теглене. Правете го сутрин, на гладно, след като сте извършили физиологичните си нужди.

По време на менструация. Хормоните ни карат да задържаме течности и резултатът е по- високо тегло. Претеглете се два дни преди да ви дойде цикъла и не по- рано от два дни, след като ви е свършил.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *