Кои храни унищожават мускулите ни

muskuli-saveti

Може да тренирате усилено няколко пъти седмично, но заради неправилно хранене, можете да провалите всичките си усилия. Уикендите са най- опасни, защото тогава се срещаме с приятели, наблягаме на хапване и пийване и със сигурност няма да имаме релефен корем.

Ето кои храни са врагове на мускулите ви:

Алкохол. Това е враг № 1 на мускулите. Това са само празни калории под формата на въглехидрати и алкохол, които се натрупват в черния дроб. Алкохолът пречи на метаболитните процеси, които отвеждат витамините и минералите в мускулите и освобождават мазнините, за да бъдат изгорени. Трудно ще намерите воля да тренирате, ако често имате махмурлук.

Бяла захар и изделия, които я съдържат. Въглехидратите не са проблем за трупането на мускули, стига да са подходящите, например: плодове, зеленчуци, зърнени храни и пр. Но избягвайте рафинираната захар и брашно, както и изделията, които ги съдържат.

Енергийни напитки. Въпреки че са предназначени за спортисти, са богати на прости мазнини. Ако често ги използвате, ще натрупате мазнини.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

muskuli-hrana

Плодови сокове. Нито соковете от кутиите, нито соковете приготвени у дома, могат да се сравняват с пресните плодове. Те са богати на въглехидрати и фибри, които ни помагат да трупаме мускули.

Пържено. Тези храни са изключително калорични и трябва да се избягват.

Тестени изделия с хидрогенни или транс мазнини и захари. Сместа от захар, рафинирано брашно и мазнини са перфектни за качване на маса, но под формата на мазнини, а не на мускули.

Мазни колбаси. Колбасите, които не съдържат мазнини, ни осигуряват качествени протеини, полезни витамини и минерали.

Сладолед и десерти. Ако обичате сладко, няма как да превърнете мазнините по тялото си в мускули. Трябва да се откажете от редовното ядене на сладко.

Солени аперитиви. Избягвайте солените ядки, защото те нямат същите свойства, както когато са в сурово състояние.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *