Късната вечеря ни пречи да отслабнем

kasna-vecherya

Може би сте като повечето хора, които искат да свалят поне пет килограма и да достигнат идеалното си тегло. Може би търсите подходящата диета за отслабване, тренировка, план за справяне със стреса. Има обаче хитри, ходове, които значително могат да ви облекчат.

Времето, когато се храните, може да се окаже с ключова роля. Например, ако вечеряте късно вечер или ядете сандвич посред нощ, може да бъдат сериозни пречки пред намеренията ви да отслабнете. Ако имате натоварен график и се прибирате късно вече, към 21- 22 часа, няма да успеете да вечеряте в рамките на разумното време. Когато обаче се храним по малките часове, спомагаме за напълняването си, а не обратното. Нормалното време за вечеря е до 20 часа.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kasna-vecherq

Храната е нашето гориво. Когато не се храним, не успяваме да заредим тялото си. Когато ядем малко преди да си легнем, тази енергия, която сме получили от храната се освобождава, но вече не ни е необходимо.

Трупането на калории през нощта води до напълняване Освен това, учени са установили, че когато се храним по- късно през нощта, приемаме по- големи количества храна.

Идеалният вариант е да се храним 3- 4 часа преди сън. Това позволява на храносмилателната ви система да си почива и да се приготви за сън. Ако ядете по- малко от 3 часа преди сън, храносмилането все още работи, отделяте се киселини, секреция от панкреаса. Така няма как храносмилането да се подготви за почивка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *