Как зимата помага да отслабнем

Правят се много научни изследвания, за да помогнат на хората с наднормено тегло. Доказано е, че студът помага за естественото изразходване на енергия. Така че не е невъзможно да отслабнете през зимата.

zima-kalorii

Скорошно изследване разкрива, че честото умерено излагане на студ помага на тялото да увеличи метаболитния разход и така да отслабнете по естествен начин.

„Диетин- комплект“ – топ- продукт за отслабване! ВИЖ ТУК

Учените, които направили изследването, се запитали какво ще стане, ако оставите тялото да контролира вътрешната температурата. Отговорът на въпроса е, че умерения студ ускорява метаболизма.

Как се случва това? Хората, които се излагали на студено 10 дни на температура от 15 градуса в продължение на 6 часа, успяват на отслабнат. Топят се повече мазнини и калории с цел да се получи повече енергия.

Метаболизмът разбира два вида мазнини: белите мазнини са тези, които натрупват допълнителни мазнини, докато zima-kalorii-1кафявите мазнини помагат да топим енергия, за да поддържаме постоянна телесна температура.

Студът принуждава тялото да харчи до 30%. Освен да се храним правилно, да спортуваме всекидневно, може да свикнете да прекарвате повече време навън на студено.

По този начин ще избегнете класическото напълняване през зимата, както и последствията за здравето при промените на времето.

Това не означава, че трябва да се излагате на много ниски температури. Бъдете разумни! Тези данни са интересни, за да се разбере как организмът реагира на температурата на околната среда и как да използваме информацията, за да ускорим метаболизма си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *