Как студът ни помага за отслабването

stud-kosa

Да се активира кафявата мазнина в тялото (която изгаря калориите, вместо да ги натрупва, като бялата) е една от основните надежди за атакуване на епидемията от затлъстяване, от която страдат развитите общества. Според учените, студът би могъл да е полезен в това отношение.

Излагането на студ активира кафявата мазнина и така се изразходват калории. До този извод стигат все повече учени. Този процес е известен като „термогенеза без треперене“. Учени сравняват ефекта от студа с инжекция ефедрин, която също има свойството на изгаря калории.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

stud-otslabvane

Екип от учени работи върху група от 10 доброволци, разделени в три групи. Едната е подложена на студ в продължение на два часа. Друга е инжектирана в ефедрин и още няколко вещества, а третата с плацебо. Получените резултати са доста интересни.

Първите две групи изгарят почти еднакво количество калории, в сравнение с инжектираните с плацебо. Последвалата компютърна томография обаче показва, че само при тези, които били изложени на студ, се е активирала кафявата мазнина.

Тепърва обаче предстоят много изследвания, които да открият как да използваме този механизъм в битката с килограмите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *