Как гладът действа на тялото ни

Стомахът ви ръмжи, шумовете са толкова силни, че трудно можем да се концентрираме. Когато сме на диета, усещането е още по- ужасно, защото трябва да внимаваш какво ядеш. Гладни сте като вълк. Нека разгледаме как действа гладът и да се научим да го контролираме.

glad-fakti

1. Избирателен глад. Умирате да хапнете малко шоколад. Друга храна няма да утоли глада ви: това е избирателният глад. Не се обвинявайте, отговорността не е ваша. Предразположението да ядем сладки или солени храни е наследствено. Внимавайте какво ядете и контролирайте какво слагате в устата си.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО И ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Социални хранения. Научно е доказано, че социалните хранения ни карат да ядем повече. Хората, които се хранят заедно с други хора, приемат по- големи порции, отколкото ако се хранят сами.

glad-geni

3. Инсулин. Когато говорим за диабет, всички знаем колко е важно да поддържаме инсулина. Глюкозата ни помага да имаме високи нива на енергията и да имаме здравословно тегло. Затова, дори да не сте диабетици, трябва да поддържаме нивата на инсулина.

4. Грелин. Това е хормонът, който изпраща сигнал от стомаха до хипоталамуса. Различни изследвания откриват как се държи грелина. Хората, който са със затлъстяване, произвеждат по- голямо количество от хормона. Понякога, най- доброто решение е стомашен байпас, който намалява производството на хормона.

5. Обестатин. Този хормон информира мозъка, че стомахът вече е сит. За да го направи обаче, му трябват 20 минути. Така че, не бързайте да се тъпчете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *