Как да ядем по- малко, за да сме слаби

Обичате да ядете и когато пред вас има чиния, просто губите контрол. За да спрете, трябва да положите свръхчовешки усилия. От една страна, добрият апетит означава, че организмът ви е в добро здраве. Но пък всички знаем последствията от прекаляването с храната. Затова ви предлагаме няколко лесни съвета, за да ядете по- малко и да отслабвате постепенно:

yadene

Първо пийте, после яжте. Често тялото ни бърка чувството за жажда с глада. Затова, ако усещате силен глад, изпийте чаша вода. Изчакайте малко, и ако все още сте гладни, изяжте някой плод. Може да включите тази практика преди хранене. Така няма да ядете толкова много. Най- добре е да пиете по 8 чаши вода на ден.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ -ТОП- ПРОДУКТЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИ ТУК

Намалете порциите. Обикновено препълвате чинията си? Опитайте се да не го правите. Просто се постарайте да hranene-porciiядете по- малко. Не губете търпение, промените няма да станат веднага. Последиците от малките порции се виждат след известно време – но обикновено са за дълго време.

Хранете се съзнателно. Когато ядете, яжте. Изглежда лесно за правене, но всъщност изобщо не е така. Потиснати от ежедневните притеснения, обикновено не отделяме на храненето нужното внимание. Опитайте се да го промените. Не бързайте, наслаждавайте се на храната. Дъвчете добре, усещайте вкуса на храната.

Не чакайте да преядете. Когато се засити, на стомаха му трябват 20 минути, за да съобщи на мозъка. Когато се тъпчем, докато ни заболи стомахът, приемаме много повече храна, отколкото ни е необходима.

Яжте по- малко и по- често. Препоръчително е да се яде всеки 3- 4 часа. Яжте плодове и зеленчуци между основните хранения, както и други здравословни храни. Само по този начин ще увеличите метаболизма си и ще се храните с полезни хранителни вещества, без да напълнявате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *