Как да отслабваме със сън

Знаете ли, че спането влияе върху способностите на тялото да топи мазнините? Така е, сънят също ни помага да отслабнем. Ето как да се възползвате от това естествено състояние на тялото, за да отслабнете:

san-otslabvane

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ СЪНЯ И ТЕГЛОТО

Защо хубавият сън влияе на теглото ни? Отговорът е лесен: липсата на почивка предизвиква хормонален дисбаланс в тялото, който засяга метаболизма. Някои от последиците на нарушения баланс могат да са увеличаване на апетита и трудното засищане.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – топ- продуктът за отслабване и топене на мазнини! ВИЖ ТУК

Освен това, ни се ядат много храни, богати на захар и въглехидрати, което също води до увеличаване на теглото. Причината е, че когато спим малко, се увеличава нивото на хормона грелин, който намалява ритъма на метаболизма и така можем да отслабваме по- лесно.

От друга страна, подходящата почивка стимулира конкретно способността на тялото да топи мазнини, тъй като по време на сън се обработват въглехидратите, за да се превърнат в енергия. Липсата на сън или малкото и накъсано спане, се намесва в този важен метаболитен процес и в последствие се натрупват мазнини в тялото.

КАК ДА ОТСЛАБВАМЕ, ДОКАТО СПИМ

Най- добрата почивка е да не спим по- малко от 7 часа и не повече от 9 часа. Затова ще ви предложим съвети, за да спитеspane-maznini добре и да помогнете на метаболизма да топите мазнините.

Упражнения

Правенето на упражнения помага, за да спим дълбоко, тъй като се намаляват нивата на стрес и отпускат тялото. Така се почива по- добре и затова метаболизмът топи повече мазнини.

Ароматерапия
Много е полезна за добрия сън. Използвайте етерично масло, например от лавандула, за да се отпуснете преди сън.

Рано лягане

Качеството на съня е по- добро, ако заспиваме по- рано. Опитайте се да си лягате и да ставате по- едно и също време.

Изключете компютъра и телевизора

Изкуствените светлини на телевизора излъчват вълни, които може да смущават съня ви. Затова винаги изключвайте телевизора и компютъра 30 минути преди да си легнете.

Тъмнина

Спете в стая без светлина. Изкуствената светлина пречи на биоритъма и на способността за дълбоко заспиване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *