Как да отслабваме, докато спим

Знаете ли, че добрият сън помага на тялото да топи мазнините? Така е, спането всъщност е важен фактор за отслабването. Нека разгледаме как да се възползваме напълно от него.

sun-otslabvane

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ СЪНЯ И КИЛОГРАМИТЕ

Защо добрият сън действа върху теглото ни? Отговорът всъщност е доста лесен. Липсата на сън предизвиква хормонален дисбаланс, който засяга метаболизма. Някои от ефектите са увеличаване на апетита и трудно утоляване на глада, когато ядем.

Освен това, много често имаме желание да ядем сладко и въглехидрати, от които се напълнява. Когато спим малко, увеличаваме производството на хормона, наречен грелин, който намалява метаболитния ритъм и пречи на топенето на мазнините.

Също така, добрата почивка стимулира свойствата на организма да топи мазнините, тъй като по време на сън тялото обработва въглехидратите, за да получи енергия. Затова липсата на сън или лошия сън пречат на важни метаболитни процеси и така водят до трупане на мазнини.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО И ЛЕСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

san

КАК ДА ОТСЛАБВАМЕ, ДОКАТО СПИМ

Трябва да спим поне 7 часа и не повече от 9 часа. Нека видим как да спим добре, така че да помагане на метаболизма.

Упражнения. Спортът помага да спим дълбоко и да почиваме добре, тъй като намалява хормона на стреса и отпуска тялото. Така ще си починем хубаво, а метаболизмът ще може да топи мазнините.

Ароматерапия. Също помага да спим добре. Може да използвате етерично масло от лавандула, за да се отпуснете. Така ще подобрите качеството на съня и ще ускорите метаболизма.

Рано лягане. Спим по- добре, когато си лягаме по- рано. Опитайте се да си лягате по едно и също време, както и да ставате.

Изгасете компютъра и телевизора. Изкуствените светлини от екрана засяга съня. Затова ги изключете 30 минути преди да си легнете.

Тъмнина. Спете в тъмна стая, тъй като изкуствената светлина засяга биоритъма и способността на спим дълбоко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *