Как да не напълняваме от стрес

Нервите и тревогата влияят негативно на здравето ни, но и ни пречат да отслабнем.

stres-napalnqvane

Заради хормона кортизол, които се произвежда в тялото ни, когато сме под стрес, води до увеличаване на желанието ни да ядем мазна и сладка храна. Научно е доказано, че повече стрес, води до повече излишни килограми.

1. Определете състоянието си, за да знаете какво да ядете. Ако знаете, че сте стресирани, яжте здравословни мазнини, но не смесвайте повече от две в едно и също хранене.
2. Контролирайте порциите. Не е въпросът да не са обилни, а да комбинирате умно храните, за да излъжете. Например, вместо да ядете 250 грама киноа, половината да е киноа, а другата половина спанак. Така ще намалите калориите.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

stres-yadene
3. Ускорете метаболизма с тези храни. Ако сте под стрес, яжте, например, люто, или други храни, които ускоряват метаболизма.
4. Дишайте и после яжте. Техниките за релаксация, които включват работа с дишането, помагат да намалим стреса. Преди да започнете да ядете, поемете въздух дълбоко няколко пъти. Вдишайте през носа и издишайте бавно през устата.
5. Никаква заседналност след хранене. Според изследване, ходене дори 15 минути след хранене, регулира нивата на кръвната захар и ги задържа в продължение на 3 часа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *