Как да направим метаболизма по- бърз, за да отслабнем

Защо да ускорим метаболизма?

Това е въпрос, който всички си задаваме, когато искаме да отслабнем. Колкото по- бърз е метаболизма, тялото ще изгаря повече мазнини или ще има повече сила, за да го направи. Ако по природа метаболизма ви е бавен, диетите за отслабване няма да ви помогнат. Затова следвайте нашите препоръки.

otslabvane-500-kalorii

СЪВЕТИ ЗА УСКОРЯВАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА

Закусвайте всеки ден. Закуската ни помага да събудим метаболизма си, така изразходваме повече калории през деня. Закуската поддържа стабилни нивата на глюкоза и инсулин в кръвта, като така се въздържате от по- нездравословни храни през деня.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Контролирайте нивата на мазнините. Яжте храни богати на протеини и въглехидрати, които причиняват по- голям разход на калории, като разхода е по- голям, отколкото ако ядем мазни храни. Затова някои не могат да отслабнат, дори да ядат по- малко като количество – защото приемат повече мазнини, за сметка на въглехидратите и протеините.

Не правете нискокалорични диети. Ако искате да отслабнете, трябва да изразходвате повече калории. Яденето помага да се изразходва енергия за усвояване, транспортиране, складиране и обработка на храните. Това предизвиква термичен ефект и увеличава метаболизма в покой между 8% и 16% в рамките на 2- 3 часа след всяко хранене. Затова се хранете добре, за да може метаболизма ви да работи и да изгаря мазнините.

mania-po-dietata

Разпределете храните на няколко приема. Освен закуската, обяда и вечерята, добавете още няколко малки закуски между тях – те трябва да са съвсем леки и с малко калории. Така тялото ни увеличава енергията си, която се изразходва за обработка на храната.

Пийте много вода. Водата почиства и изхвърля токсините, които водят до натрупване на мазнини. Правилното хидратиране увеличава с 30% метаболизма в следващия един час.

Добавете люто. Добавете към храната си къри, червен пипер, черен пипер, кимион. Така увеличавате скоростта, с която изгаряте мазнините. Тези храни увеличават разхода на калории, защото предизвикват топлина.

Създайте мускул. Не е необходимо да сте спортист или да сте фитнес маниак. Може вкъщи да вдигате гирички редовно, без да е много интензивно упражнението, така постепенно ще развиете мускули и те ще ви помогнат да изгаряте повече калории.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *