Грешките, които допускаме при отслабване

Ако искате да отслабнете, е важно да разберете кои са митовете. Най- общо казано, за да свалите килограми, трябва да се храните балансирано, да намалите размера на порциите и да правите упражнения, обясняват експертите. Нека разгледаме някои грешки и митове, които ни пречат да отслабнем.

За ефективно отслабване и топене на мазнините- „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК

отслабване2

Избягвайте хляб и пастата.
Грешно. Не ги отписвайте, а ги яжте умерено и без ги смесвате с други храни, богати на мазнини. Яжте по 6 зърнени храни на ден. Въглехидратите се усвояват най- лошо през нощта.

Избягвайте бобовите.
Грешно. Гответе ги със зеленчуци или ориз. Имат фибри и много засищат.

По- добре подсладител, отколкото захар.
Грешно. 1 с.л захар в сутрешното кафе се равнява на 8 калории. Това е малко на фона на близо 2000 калории, които приемаме при балансирано хранене.

Яжте само салата.
Салатите са богати на вода, но не съдържат много въглехидрати, протеини и мазнини. Но когато гладът изведнъж ви застигне, ефектът е негативен. Като основно яжте храни, които засищат – ориз, паста, бобови, а салатата служи като гарнитура.

От яденето на плод след хранене се напълнява
Грешно. Плодовете са с малко калории и няма значение кога ги ядете. Не спирайте да ги ядете, защото това води доотслабване дефицит на витамини и минерали.

Банани, грозде и смокини имат много калории.
По- калорични са от ябълката, например, но не стигат и до 100 калории на 100 грама. Като ги ядете в по- малки количества, ви доставят толкова енергия, колкото средноголям портокал. Затова не ги елиминирайте от диетата си за отслабване.

От зехтина не се дебелее.
Като другите видове олио съдържа 9 калории в 1 грам. Затова употребата му трябва да е ограничена , особено в диетите за отслабване. Не прекалявайте и други видове олио. Те обаче съдържат омега- 3 и 6 мастни киселини, които са полезни за здравето.

От пълнозърнестите храни не се дебелее.
Не е много вярно. Наистина ви доставят фибри, витамини и минерали и засищат повече. Но все пак внимавайте с употребата им.

Неограничено можете да ядете диетични и нискокалорични продукти

Наистина доставят по- малко калории, но някои от тях съдържат повече захари и мазнини, както и консерванти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *