Грешки при отслабването – как да ги избягваме

Отслабването се свежда до много проста формула: да се изгарят повече калории, отколкото се приемат, да ядем по- малко и да се движим повече. Но всеки, който е опитал да намали калориите и да увеличи движението, за да отслабне, знае, че е много по- трудно, отколкото изглежда.

otslabvane-bez-dieti

Всеки, който пази диета, допуска грешки по пътя, но много често дори не си даваме сметка. Разбира го само по това, че усилията ни нямат резултат.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Нека разгледаме кои са най- лошите грешки в отслабването, които допуска всяка жена:

1. Прекаляваме с протеините. Те са важни, но ако ядем повече от необходимото, излишъците се натрупват под формата на мазнини. Освен това, протеиновите шейкове и вафли, често съдържат захар. Жените се нуждаят от около 46 грама протеини дневно.
2. Ядем малко зеленчуци. Повечето от нас така и не изяждат препоръчителната норма от 750 грама зеленчуци дневно. Затова, включвайте зеленчуци във всяко хранене, например, парчета домат към филията сутрин или спанак към сандвича с пиле.
3. Пием голяма чаша сок на закуска. Повечето сокове съдържат захар, затова тялото ни произвежда повече инсулин. Така огладняваме повече и преяждаме по- късно. Включете протеини и фибри, като яйце и печен пълнозърнест хляб.
4. Недоспиване. Хормоните на апетита и глада се влияят много от това дали сме се наспали. Недоспиването ни прави по- склонни да ядем повече.

otslabvane-kosti
5. Компенсираме тренировката. Много хора, които тренират, след това си хапват доста солидно. Но така похабяват усилията си.
6. Подценяваме времето, с което разполагате. Цели две седмици не можете да намерите един час за тренировка. Затова минете на план Б. Изберете си видео от ютуб и направете тренировката у дома.
7. Тренираме по един и същи начин. Не трябва да правите едни и същи упражнения постоянно. Така ефектът се губи.
8. Пропускаме  тежестите. Повечето жени минават само с кардио. Но за да ускорите най- добре метаболизма, трябва да включите и силови упражнения.
9. Отстъпваме заради липса на енергия. Редовното оправдание да не тренираме е, че сме уморени. Излъжете сами себе си. Отделете само 10 минути, а ще видите, че като започнете, ще усетите прилив на енергия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *