Гликемичният индекс на храните е ключов за отслабването

otslabvane-500-kalorii

Ако усещате, че сте започнали да напълнявате, а още не сте открили начина да се справите, е време да престанете диетите и провалящите се опити да избягвате храната, която обичате. Спортът и тренировките могат да ви помогнат, но не са достатъчни. С този навик ще постигнете перфектния баланс, от който се нуждае тялото ви, за да стопите мазнините и да поддържате теглото си. Ключът е в контрола на гликемичния индекс.

Съставката- враг

Не от мазнините трябва да се ограничаваме, а от рафинираните въглехидрати. Захарта и рафинираните въглехидрати са най- опасните за теглото ни храни.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

greshki-otslabvane

Как влияят на тялото ни?

Когато ядем храна с рафинирана захар и рафинирани въглехидрати, като сладкиши, тестени изделия, хляб, нивото на глюкозата се покачва в тялото ни. Това повишаване обаче е за кратко. След това нивото на кръвната захар рязко пада, което предизвиква остър глад и желание да продължим да ядем още рафинирани въглехидрати.

Компенсация на консумация й

Все пак, няма как някой ден да не издържим и да посегнем към нещо сладко. Не се чувствайте виновни, нито спирайте да ядете до края на деня. Проверявайте само гликемичния индекс на храните, които ядете. Избирайте въглехидрати с нисък гликемичен индекс.

Измерване на индекса

Скалата на индексите се измерва от 0 до 100. Храна с индекс от 0 до 55 е с нисък, от 56 до 69 е среден, от 70 до 100 е много висок. Храни с висок индекс са белия ориз, рафинираното брашно, зърнени закуски с кутии. Избирайте пълнозърнесто брашно, ядки и пр. сложни въглехидрати.

Важното е да поддържате баланс в консумацията на храна, не трябва да се лишавате изцяло от любимите си храни, а само да внимавате повече с тях.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *