Гладуването: голяма грешка!

glad-dieta

Когато искаме да отслабнем, си мислим, че гладуването е най- сигурният начин да го постигнем. Но истината е, че така само разрушаваме баланса в тялото и нарушаваме природните закони. Ще успеем в кратък период да свалим килограми, но не е дългосрочна перспектива за постигане на здравословно тегло.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето какво се случва с тялото ни, когато гладуваме:

1. Повече кортизол. Това е хормонът на стреса. Преди години повишаването на нивата на този хормон се свързваше с елиминирането на мастните нива и освобождаването на повече енергия. В днешно време научните изследвания показват точно обратното. Увеличаването на кортизола стимулира трупането на мазнини и късането на мускулната маса за получаване на енергия. Резултатът: тяло с малко мускули и много мазнини.

glad

2. Обсебване с храната. Гладуването не е здравословен хранителен навик. Когато не сте яли няколко часа, усещате силен глад. Започваме да мислим само за храна. Това е инстинкт за оцеляване, който не можем да надвием.

3. Прекаляване с кафето. Когато гладуваме, тялото не получава необходимите вещества, които да ни доставят енергия, така че организмът да функционира нормално. Кофеинът се оказва идеалният вариант, който да се използва като източник на енергия. Но не си струва цената. Прекаляването с кофеин започва да пречи на съня ни. Безсънието забавя метаболизма и ни излага на по- висок риск от тревожност и депресия.

Това са рисковете от гладуването. Ако наистина искате да отслабнете, по- добре се доверете на класическите начини: здравословна диета и редовна физическа дейност. В началото ще ви е трудно да включите тези нововъведения, но резултатите са ви гарантирани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *