Ако не успявате да отслабнете, ето някои детайли, които ви спъват:

otslabvane-motivatsiia

Когато искаме да отслабнем, обикновено се концентрираме върху това, което трябва да ядем и да избягваме. Но има още много детайли, за които едва ли се сещате, но всъщност са много важни за процеса.

Ето някои причини, които вероятно ви пречат:

1. Мислите прекалено много върху това, което НЕ трябва да ядете. Когато решите да елиминирате определени храни от диетата си, започвате да чувствате нужда да ги консумирате. Понякога, когато прекалено много обръщаме внимание на забраните, съзнанието ни започва неприятна за нас игра – искаме да ги нарушим.

2. „Ако не съм гладна, няма да ям“. Яжте по- малки порции храна, на всеки 3- 4 часа, за да поддържате метаболизма си активен. Освен че ще е ускорен, няма да сте примрели от глад до следващото хранене.

3. „Само едничко няма да ми навреди“. Когато ни се предложи някое изкушение извън диетата, започваме да си мислим „само едно малко парченце няма да ми навреди“. Но наистина ли сте толкова добри в самоконтрола? Наистина едно парченце няма да ви навреди, въпросът е да можете да спрете.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-10-kg

4. Трябва да поддържате метаболизма си активен. Спазвайте часовете определени за храненията ви през деня, за да поддържате метаболизма си винаги активен.

5. „Тренировките не са задължителни“. Голяма грешка. Не е необходимо да ходите всеки ден на тренировки, за да отслабнете. Но поне 2 пъти седмично трябва да намирате време да го правите.

6. „Не се напълнява от алкохола“. Също друга тежка грешка. Алкохолът съдържа много калории, така че трябва да го избягвате. Когато пием, организмът ни се натоварва да се чисти от токсините и всички останали процеси се забавят, което означава, че и метаболизмът се забавя.

7. „Този продукт е диетичен, така че мога да ям много от него“. Не се доверявайте сляпо на т.нар. диетични продукти. Те няма да ви помогнат да отслабнете. Обикновено дори не съдържат и по- малко калории.

8. Щитовидна жлеза. Хипотиреоидизъм означава занижена функция на щитовидната жлеза. Един от симптомите е трудно отслабване. Ако не успявате да отслабнете, трябва да се обърнете към лекар.

9. „От въглехидратите се напълнява“. Около въглехидратите има много митове. Без тях обаче не можем, защото са основният източник на енергия за тялото ни и са задължителни за мисловната ни дейност. Трябва само да се научим да избираме правилните – сложните въглехидрати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *