Аеробика на открито – спортове за отслабване

С настъпването на пролетта и затоплянето на времето, ще ви е много по- лесно да отслабнете или да поддържате фигурата си. Ако не ви харесва фитнеса, отдайте се на спорт на открито. Може да влезете във форма с много настроение чрез нашите предложения за тренировки на въздух – разходки, тичане, каране на ролери и пр.

karane-na-kolelo

РАЗХОЖДКА
Притежава множество положителни страни. Не се изисква никаква специална подготовка или екипировка. Отделете 30 минути на ден за разходка или ги разпределете на няколко пъти в рамките на деня.

„ТОП СИЛУТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

КАРАНЕ НА КОЛЕЛО
Вместо да въртите педалите у дома или във фитнеса, излезте навън с колелото си. Изживяването е много приятно! Отделете поне 20 минути на ден за колело, ако можете повече време – не се колебайте.

РОЛЕРИ
Ако никога не сте карали, може би ще ви е трудно в началото, докато се научите да пазите равновесие. Карането на ролери е много хубаво упражнение, особено за краката и седалището. Не забравяйте каската и наколенките. Отделетеtichane-aerobika поне 30 минути за каране на ролери.

ТИЧАНЕ
Това е един от най- евтините начини да влезете във форма. За да тичате, не трябва да имате контузии и да сте в добра физическа форма. Може да започнете като редувате ходене и тичане. Изберете си добри маратонки. Отделете поне 20 минути на ден.

ПЛУВАНЕ
Когато стане още по- топло, плуването става най- приятният начин за отслабване и поддържане на форма. Ако не плувате добре, отидете при треньор. Достатъчни са и 20 минути, за да се почувствате прекрасно.

КОНТРОЛИРАЙТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА И ИНТЕНЗИТЕТА

Всички споменати видове спорт са аеробни. Те са по- продължителни по време. Затова интензивността не може да е много висока. Ако искате да разберете дали сте на правилното ниво, направете следните два опита:

1. Опит с говорене. Ако можете с известна лекота да говорите по време на упражнението, значи го правите правилно. Не трябва да дишате трудно.
2. Скала на усетеното усилие. В скалата от 1 до 10, 1 е липса на усилие, а 10 – изтощение. Трябва да се поставяте между 4 и 6 в индивидуалното си усещане.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *