8 причини, заради които не можете да свалите мазнини по корема

hrani-topqt-maznini

Натрупването на много мазнини в областта на корема е опасно за здравето, тъй като са свързани със сърдечно- съдовите заболявания.

Нека разгледаме няколко причини, поради които не можем да стопим мазнините по корема:

1. Приемате много малко мазнини. Мастните киселини, които се съдържат в мононенаситените мазнини, са полезни за корема. Мастните киселини засищат много добре и помагат да приемаме по- малко храна, особено некачествена. Можете да си набавите тези полезни мазнини, като хапвате малко ядки или зехтин.
2. Дълго време сте били в депресия. Говорим за клинична депресия, а не само за потиснатост, което е налагало да приемате антидепресанти. Обикновено това води до натрупване на мазнини. Депресията също влияе, тъй като физическата ни активност е занижена, а хранителните ни навици – влошени.
3. Ядете много полуфабрикати. Простите въглехидрати като пържени картофи и добавената захар в някои сосове, повишават рязко глюкозата в кръвта, което води до повишаване на инсулина, който се натрупва в черния дроб под формата на мазнини.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:


4. Не приемате достатъчно магнезий. Този минерал регулира над 300 функции в тялото. Хората, които приемат достатъчно магнезий от храната си, имат значително по- ниско кръвно и инсулин. Поне два пъти на ден трябва да ядете храна, която съдържа магнезий, като банани, зелени зеленчуци, като спанак, и др.
5. Пийте газирани напитки. Хората, които пият газирано, натрупват повече мазнини в областта на корема. Причината е, че тези напитки съдържат много добавена захар и други вещества, които водят до напълняване.
6. Все още ядете редовно хамбургери. Любителите на хамбургери и други подобни ястия, натрупват два пъти повече мазнини от хората, които не ги ядат.
7. Бирено коремче при жените. Не си мислете, че щом като сте жена, няма да ви се образува бирено коремче. Алкохолът, като цяло, също води до бързо натрупване на мазнини, така че го избягвайте.
8. Не се потите във фитнеса. Тялото ви е свикнало с тренировката и вече не можете да се изпотите. Сменете с друга дисциплина с повишен интензитет.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *