8 фактора, които не ви позволяват да отслабнете

otslabvane-sled-rajdane

Винаги се оплаквате, че имате килограми за сваляне и не успявате с диетите за отслабване? Може би никога не сте си давали въпроса защо никога не достигате желаното тегло, тъй като, ако твърдите, че имате балансирана диета и се ограничавате в храненето си, не би трябвало да имате проблеми с килограмите.

Ето няколко причини, които обаче спъват отслабването ви, без дори да подозирате за тях:

Предоверявате се на диетичните продукти. Когато на опаковката е написано “light” или „без захар“, това не означава, че не съдържа калории. Грешката на повечето жени е, че вярват, че тези надписи означават, че могат да консумират колкото си искат от тези продукти. Тези храни обаче, реално съдържат малко по- малко калории от оригиналите.

Мнението на приятелките. Ако излезете с приятелки и всички поръчат хамбургер и картофки, вие също го правите. Не можете да издържите на изкушението от аромата на бързата храна. Мислите си, че ако поръчате салата, ще ви гледат странно. Но не се оставяйте на коментарите на останалите. На тях може би не им се налага да пазят фигурата си.

Постоянна връзка. Когато човек е в стабилна връзка и се чувства щастлив, си хапва повече, без дори да го съзнава. Но не се успивайте. Ако видите, че трябва да сваляте килограми, веднага се заемете. Така ще покажете на половинката си колко много държите на мнението му.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

yo-yo-efekt

Прекалявате с висенето в интернет. Тази дейност не изисква почти никакъв разход на енергия. Не забравяйте, че тялото ви има нужда от движение, особено ако килограмите са в повече.

Дефицит на витамин Д. Няма как да установите дефицита, ако не се подложите на кръвни изследвания. Обърнете внимание дали консумирате достатъчно млечни продукти. Когато този витамин е в по- ниски количества, лесно се напълнява.

Отлагате задачи. Ако сте склонни да отлагате във времето делата си, по всяка вероятност и отслабването не ви е с приоритет. Тогава няма защо да се чудите защо не ви се получава.

Не спите достатъчно. Сънят влияе директно върху теглото ви. Хората, които спят по- малко от 5 часа, произвеждат по- големи количества грелин и имат спад в лептина. Това означава, че имат изострен апетит, при това към висококалорична храна.

Пиете алкохол. Може би не сте си давали сметка, че алкохолът влияе значително на теглото ви. Но истината е, че влияе изключително много върху килограмите ни. Всеки път, когато пиете, натоварвате тялото си и черния дроб с допълнителна обработка на токсините. Това забавя метаболизма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *