7 стъпки за стапяне на мазнините по корема

Мазнините по корема могат да се натрупат поради различни фактори, не само от прекаляване с храната. Стресът, наследствеността и хормоналните промени също могат да се отразят на корема. Може да се справите с проблема като спазвате 7- те стъпки за топене на мазнините по корема.

korem-otslabvane

ПРИЗНАЦИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МАЗНИНИТЕ ПО КОРЕМА

Ако мазнините са се натрупали заради стрес, по- трудно се повлияват от физическите упражнения и диетите. Това се дължи на ендокринната система (регулира хормоните), която има важна роля. Доказано е, че хормонът на стреса (кортизола), се свързва директно с натрупването на мазнини по корема. Ако се научите как да се успокоявате, ще имат по- добри резултати.

ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето какви са признаците за промяна в нивата на кортизола: нямате настроение, промени в поведението, промени в настроението, раздразнителност, чувство на гняв, желание да плачете, постоянно умора, главоболие, палпитации, схващане на мускулите, намалявате на защитните сили, храносмилателни проблеми.

karane-na-kolelo

7 СТЪПКИ ЗА СПРАВЯНЕ С МАЗНИНИТЕ ПО КОРЕМА

Освен тези 7 стъпки, може да добавите и още няколко неща: прием на витамин С (контролира увеличаването на кортизола), витамин А (намалява нивата на кортизола), женшен (действа върху надбъбречните жлези и мозъка), женско биле (регулира нивата на жлезите).

Стъпка 1: Упражнения, нещо, което ви харесва. Не правете нещо, което не ви харесва, защото така само се стресирате. Може да излезете на разходка или да карате колело, например.
Стъпка 2: Добър сън. Не оставяйте телевизора включен в стаята, не яжте малко преди сън, не пийте кофеин, не пийте напитки с много захар.
Стъпка 3: Пет хранения дневно. Да са здравословни, не в големи порции. Не пропускайте хранене, за да поддържате нивата на глюкоза в кръвта.
Стъпка 4: Силови тренировки (два пъти седмично), например, коремни преси или лицеви упори.
Стъпка 5: Стабилизиране на стреса. Йога, медитация, тай- чи за намаляване на кортизола.
Стъпка 6: Не употребявайте цигари, кофеин, алкохол, защото стимулират надбъбречните жлези.
Стъпка 7: Мислете положително за себе си и за тялото си. Така намалявате нивата на стрес.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *