7 препятствия пред отслабването

Отслабването изисква добри навици, дисциплина и сила на волята. Въпреки балансираната диета и храните, които подпомагат отслабването, е важно да обърнем внимание и на още няколко аспекта, които могат да повлияят на процеса.

korem-otslabvane

Ако тренирате редовно и поддържате здравословна диета, но не можете да отслабнете, навярно някъде допускате грешка. Нека разгледаме 7 навика, които могат сериозно да ви попречат в свалянето на килограми.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Малко вода. Водата регулира метаболизма, изхвърлянето на токсините и шлаките, от които тялото не се нуждае. Ако не пием достатъчно вода, по- трудно ще изгаряме калориите и ще топим мазнините. Пийте по 2 литра вода дневно.
2. Не закусвайте. Има храни, които активират метаболизма и благоприятстват процеса на отслабване. Пропускането на закуската е сериозна грешка, защото така не ускорявате метаболизма от сутринта.
3. Намаляване на броя на храненията. Ако ядете по два- три пъти дневно, забавяте метаболизма и така не постигате добри резултати. Разделете храненията между 4 и 6 пъти дневно. Избягвайте захарта, ограничете солта и вредните мазнини.

otslabvane-programa
4. Ограничавате се с упражненията. Диетата трябва да се съчетае с подходяща тренировка, за да ускорите метаболизма. Грешка е да се ограничавате с упражненията и да правите само аеробни, като тичане, каране на колело, ходини и др. За добри резултати, съчетайте аеробните упражнения с упражненията за мускули.
5. Храните се бързо. Когато не отделяте достатъчно време да дъвчете храната, не успявате пълноценно да се заситите. Този лош навик пречи на храносмилането, така по- трудно отслабвате.
6. Не спите добре. Хората, които не се наспиват, са по- тревожни. Така се напълнява по- лесно.
7. Стрес. Това са най- лошите ситуации, когато искаме да отслабнем. Този вид ситуации обикновено причиняват тревожност, затова ядете повече от необходимото. Високите нива на стрес увеличават производството на кортизол, затова тялото започва да трупа мазнини, вместо да ги изгаря.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *