7 храни за пречистване на организма и отслабване

diuretitsi

Организмът ни е машина, която трябва да работи всеки ден, за да сме здрави и да имаме сили да изпълняваме ежедневните си задължения. Но заседналия начин на живот, лошото хранене, замърсяването, вредните навици и пр, претоварват организма ни и водят до натрупване на голямо количество токсини, които вредят на здравето ни.

Когато в тялото ни се натрупат много токсини, не само започваме да се чувстваме по- зле, но и започваме да трупаме килограми и качеството ни на живот се влошава. Но можем да пречистим тялото си като пием повече вода и ядем пречистващи храни.

Най- подходящите храни за отслабване и елиминиране на токсините

1. Диня. Плодът е диуретик и помага за отслабването, но в същото време улеснява елиминирането на токсини. Динята се характеризира с това, че съдържа висок процент вода и малко калории.
2. Ананас. Също богат на вода плод, съдържа важни минерали и витамини. Ананасът ни помага срещу задържането на течности, стимулира изхвърлянето на токсините, а заради веществото бромелин е много полезен за храносмилането.
3. Червено цвекло. Този зеленчук е № 1 за пречистване на организма от токсини и улеснява отслабването. Характеризира се със съдържание на калий, фибра и витамини.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

cherveno-cveklo-salata
4. Броколи. Заедно с карфиола са чудесни пречистващи храни, които можете да включите в диетата си за отслабване.
5. Копър. Богата е на фибри, съдържа малко калории и е ароматна.
6. Лимон. Заради съдържанието на витамин С, лимонът пречиства идеално тялото и помага за изхвърлянето на токсини в тялото. Характеризира се с високо съдържание на витамин В, минерали като калий, магнезий, фосфор и калций. Ако искате да се пречистите с лимон, пийте чаша вода с изцеден лимонов сок сутрин на гладно.
7. Череши. Характеризира се с високо съдържание на фибри и калий.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *