7 хватки за отслабване и плосък корем

отслабване съвети

Яжте десерт

Винаги привършвайте храненето с десерт. Функцията на този съвет е чисто психологическа, защото хората са научени още от деца да приключват ядене с някаква награда. Парченце натурален шоколад или бисквитка ще свършат чудесна работа. Обърнете внимание на израза „парченце шоколад” – той значи точно каквото казва.

Бели мустаци за отслабване

Какви са тези глупости, бели мустаци? Ами когато пиете мляко, по устните ви често остават следи, които в детските години оприличавахме на мустаци. А помните ли тогава колко обичахте млякото, въпреки че сега се мислите за много големи? Не пропускайте шанса да заредите с този природен дар, полезен във всяко едно отношение.

Малко огън за вашата диета

Капсаицинът е веществото, което прави чушлетата толкова лютиви. Никога не забравяйте, че той е едно от вашите най – силни оръжия при отслабване, защото ускорява метаболизма в продължение на няколко часа след прием и засилва ефекта на термогенеза.

Бъди органичен

Консумирайте възможно най – много пълнозърнести и богати на фибри храни. Например купете си черен хляб вместо бял, заменете традиционният полиран ориз с кафяв. Фибрите са полезни по много параграфи, а при отслабване са незаменими.

Кожата на плода

Говорейки за фибри супер задължително е да споменем, че в кората на плодовете и зеленчуците се съдържат огромни количества от тях. Независимо дали става дума за ябълки, круши или картофи, никога не изхвърляйте кората.

Предварителна подготовка

Непрекъснато казваме, че трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци. Но когато сте мъртвешки изморени поредния ненормален ден, съвсем не е лесно да направите салата – режи, подреждай, смесвай. Затова ето един много полезен съвет – веднага след като пазарувате приведете продуктите в опрятен вид, който ще ви позволи после само да бръкнете в пликчето и да ядете.

Слушайте тялото

Научете се да слушате вашето тяло. Така ще се предпазите от излишно преяждане, където и да сте – вкъщи, на ресторант, дискотека и пр. Когато се храните усещайте сигналите, които ви се подават и спрете точно навреме. Преяждането е един от основните фактори, които водят до затлъстяване.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *