7 неща които забавят метаболизма

метаболизъмВсеки ден четем и слушаме съвети как да ускорим своя метаболизъм. Сякаш малко встрани от фокуса обаче остават нещата, които го забавят и удрят спирачки на всичките ви усилия за отслабване. Ето 7 от тях, които трябва да избягвате.

„Диетин Комплект“ за бърз метаболизъм

Безразборно хранене

Отдавна се знае, че яденето по график е полезно за здравето и в частност метаболизма, въпреки че в някои случаи може да бъде малко досадно. Проучване на Австралийския университет по хранителните навици от началото на годината доказа тази сентенция за пореден път. Бе проведен експеримент с лабораторни мишки, част от които били хранени по редовен график, а другите напълно безразборно. Както очаквате, вторите скоро излезли от нормите и покачили нездраво тегло. Изследователите подозират, че храненето по едно и също време просто тренира тялото да гори повече калории между отделните приеми.

Пестициди в храните

Използваните от земеделските производители пестициди възпрепятстват процеса на изгаряне на енергия и чувствително забавя усилията за отслабване. Токсините в диетата създават невероятни трудности и рискове за здравето като цяло. За съжаление в България е много трудно да се осигурят качествени храни, освен ако самите вие не си ги отглеждате. Друго решение е да се бели кората на плодовете или зеленчуците винаги, когато е възможно. Според специалистите именно там се трупат най – много пестициди.

Безсъние

Липсата на достатъчно сън кара тялото да активира защитни процеси и в деня след безсънната нощ метаболизмът се забавя чувствително, което практически значи, че се горят по – малко калории. Решението е лесно – прекратявайте всякакви занимания най- късно в 19:00 часа, за да се отпуснете и заспите навреме.

Месечният цикъл при жените

В периода на неразположеност, жените губят сериозни количества желязо, което играе главна роля в преноса на кислород към мускулите. Ако вашите нива на желязо са твърде ниски, мускулите не получават достатъчно кислород, енергията спада и обмяната на веществата се забавя. Да си помогнете можете, като ядете богати на желязо храни. За дамите особено полезни са магданозът и отвара от коприва.

Ядете твърде малко

Когато изпитвате глад, тялото минава в защитен режим и автоматически забавя метаболизма, за да съхрани малкото гориво с което разполага.

Стоите дълго на едно място

Двадесет минути във фиксирана позиция са напълно достатъчни, за да инхибират метаболизма. Тоест, на всеки половин (максимум 1) час се раздвижете по някакъв начин, дори да сте на работа. Безспорно най – добрият вариант е да направите 20 лицеви опори или клякания, но разходката до съседния кабинет също върши работа.

Недостиг на калций

Още една причина да пиете биологично мляко (фалшиментите не вършат работа): Калцият има ключова роля в регулирането на метаболизма на мазнините. А от това се определя дали вие ще изгорите калории, или ще ги съхраните под формата на тлъстини. Категорично, диета с високо съдържание на калций помага при отслабване.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *