6 причини, заради които не можем да отслабнем в корема

otslabvane-plodove

Как да се отървем веднъж завинаги от досадните мазнини по корема. Сигурни сме, че сте опитали много варианти: десетки диети, корсети, коремни преси и пр, но без резултат.

Защо понякога опитите ни да стопим мазнините по корема не се увенчават с успех? Ето някои от причините:

1. Вманиачаваме се да премахнем всички мазнини от храната си. Когато говорим за отслабване, смятаме, че трябва да изключим абсолютно всичко мазно от менюто си. Мислите ли, че наистина е полезно да премахнем цяла хранителна група от храната си? Ето причините защо не трябва да се прави:

– Има мазнини, които са здравословни и полезни за организма ни.
– Обикновено заместваме мазнините с въглехидрати, но в дългосрочен план няма да постигнете изобщо желания резултат.
– За да намалим телесното тегло, организмът ни се нуждае от подходящо количество мастни киселини, които се съдържат в авокадото, орехите, зехтина.

2. Настроението ни. Как се чувствате, когато сте на диета за отслабване? Обикновено чувстваме от тревога до тъга. Всичко се смесва в един емоционален хаос, който се комбинира с желанието всеки ден да ставаме все по- хубави. Доказано е обаче, че жените, които са в депресия или се чувстват тъжни, имат ясно изразени мазнини по корема.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

korem-otslabvane

3. Как са нивата ви на магнезий? Този минерал е изключително полезен. Помага ни дори в отслабването.
– Приемът на магнезий е много ефикасен за балансиране в организма на нивата на инсулин и захар.
– Магнезият се съдържа в редица храни, като ядки, бобови култури и пълнозърнести. Може да го приемате и като хранителна добавка.

4. Пиете ли диетични напитки? Това е много честа грешка. Когато сме на диета за отслабване, вместо да се лишаваме от газираното, го заместваме с диетична напитка. Но всъщност, точно тя трупа мазнините по корема ни. Ако искате да отслабнете или малко да свалите от талията си, не пийте диетично газирано.

5. Минавате 50 и не тренирате? След 50- годишна възраст метаболизмът ни се променя и вече не е толкова лесно да отслабнем. Трябва да комбинираме подходящото хранене с подходящо физическо натоварване. Упражненията трябва да са аеробни.

6. Приемате ли достатъчно „цветна храна“? Това означава храна с различни цветове: жълта, оранжева, червено и пр. Ето кои храни имаме предвид: лимони, портокали, грейпфрут, диня, червени чушки, червено грозде, ананас, моркови, папая, тиквички и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *