6 причини, поради които сме винаги гладни

Това е нещо ужасно, което не можете да спрете, но е по- силно от вас. Не знаете защо усещате това непосилно желание да ядете постоянно. Когато обаче разберем мотивите, които ни подтикват да го правим, ще се правим по- лесно с проблема:

glad-prichini

1. Влиянието на алкохола. Редовната консумация на алкохол увеличава хормона на глада, наречен грелин. Това включва и чашата вино, която пиете на обяд или вечеря. Доказано е, че колкото по- мазна е храната, която приемаме с алкохола, толкова по- гладни сме после.

2. Вредната телевизия. Учени са доказали, че хората, които гледат повече от два часа телевизия дневно, се хранят по- калорично. Рекламите на пица, сандвичи, чипсове и пр, също влияят.

3. Ако не спите, напълнявате. Фаталната комбинация между хормона лептин и хормона грелин, в съчетание със зоните в мозъка, свързани с усещането за храна, се активират, когато тялото ни не е отпочинало. А за да е отпочинало, са ни необходими поне 7 часа.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

glad-fakti
4. Внимавайте с това, което гледате. Доста е опасно да гледате готварски програми и изображения на апетитни ястия, особено ако сте на диета.

5. Приятелите могат да провалят диетата. Ако хората около вас не внимават какво ядат, може да ви влияят лошо.

6. Ако не закусвате, сте в риск от напълняване. Липсата на навика да закусвате сутрин, забавя метаболизма. Освен това, ни потиква да се храним по- обилно следващия път. Хората, които закусват, не са толкова гладни, когато дойде време за обяд.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *