6 причини, които ни пречат да отслабнем

otslabvane-saveti

Следвате диетата си стриктно, но все още няма никакви резултати? Когато отслабваме, не само калориите са важни, но и малките навици, които може да объркат плановете ви:

1. Не се подготвени психологически. Отслабването изисква отдаденост, постоянство и време. Прекалено строгите и бързи диети могат да доведат до йо- йо ефект, така че винаги е за предпочитане да отслабвате прогресивно.

2. Отслабвате, за да угодите на другите. Въпреки че искаме да се харесаме на околните, има някои неща, които зависят от нас самите. За да се харесаме на околните, първо трябва сами да се харесваме. Ако не го постигнем, ще се чувстваме потискани и диетата ще се окаже провал.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-greshki

3. Нетърпеливи сте. Бързането, когато отслабваме, не е добро решение. За да е ефективно отслабването, трябва да го правим постепенно. В началото на диетата се отслабва най- много, после процесът се забавя, тъй като в първия етап губим повече течности, отколкото мазнини. Тялото също се нуждае от време, за да свикне с диетата.

4. Лягате си много късно. Препоръчително е да се спи 7 часа. Сънят е задължителен, за да възстановим тялото си. Доказано е, че сънят помага за отслабването. А липсата му забавя метаболизма. Увеличава също нивата на кортизол и захар в кръвта.

5. Много стрес. Той е враг на диетата и здравето ни. Стресираните жени ядат повече, но и изгарят по- малко калории.

6. Не пиете достатъчно вода. Трябва да пиете поне един литър вода на ден. Добре е да приемаме повече плодове и зеленчуци, които да са богати на вода. Една от причините да се задържат течности е пиенето на малко вода. Водата пречиства тялото ни от токсините.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *