6 неща, които никой не ви е казал за отслабването

Отслабването е нещо повече от стимул, за да обновим гардероба си: ако отслабнем само с 5% – 10% от теглото си подобряваме здравето си и намаляваме риска от хронични заболявания, свързани със сърцето и диабет. Ето няколко неща, които вероятно никой не ви е казал:

otslabvane-500-kalorii

1. Повече енергия. Голямо увеличение на енергията е първото нещо, което ще забележите, когато започнете да отслабвате. Защо? Причината е проста: когато имаме по- малко килограми, се нуждаем от по- малко енергия. Отслабването подобрява дишането, така че няма да оставате без дъх, когато се качвате по- стълбата или тичате за автобуса.
2. Паметта ви се подобрява. Шведско изследване от 2013 показва, че жените имат по- добра памет, след като шест месеца са следвали диета за отслабване. Мозъчните скенери показали по- висока ефективност в процеса, при който се образуват спомените и повече активност при възстановяване на паметта. Изследванията свързват затлъстяването с лошата памет, особено при жените с тяло тип круша.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrana-trenirane
3. По- малък риск от рак. Знаете ли, че тютюнопушенето, излагането на слънце и радиацията могат да причинят рак, но затлъстяването се свързва с няколко вида рак. Излишното тегло причинява опасни възпаления, които могат да се ограничат, ако свалим само 5% от теглото си.
4. Тренирането е по- забавно. Когато качим няколко килограма, от упражненията ни болят ставите и белите дробове ни болят. Когато започнете да отслабвате, тренировките няма да ви се струват толкова страшни, а ще ви зареждат с енергия.
5. Костите ви може да се променят. Вярно е, че отслабването се свързва с намаляване на костната маса, но това трябва да ни притеснява, ако сме свалили много килограми или не се храним здравословно. Излишните килограми увреждат ставите ни.
6. Ще харчите по- малко. Хората с нормално тегло харчат по- малко пари, отколкото хората с повече килограми. Хората с наднормено тегло харчат с 42% повече от хората с нормално тегло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *