6 начина за отслабване през зимата

Няма нужда да се измъчвате с тежки диети. Просото използвайте тези шест лесни стратегии за отслабване и станете фитнес звезди.

„Диетин Комплект“ перфектен при отслабване!

отслабване през зимата

Започвайте със зеленчуци

Да започвате хранене със зеленчуци означава, че стомахът ви ще бъде пълен без да поглъщате тонове излишни калории. Когато празнините се запълнят, стомахът изпраща сигнали до мозъка, че няма нужда от повече храна и като резултат се освобождава хормонът холецистокинин. В допълнение, фибрите от зеленчуците осигуряват дълготрайна енергия и ви държат сити за по – дълго време.

Плодов фикс

Въпреки че някои диетолози са настроени песимистично към фруктозата (плодовата захар), плодовете са изключително полезни във всяко едно отношение. Почти никоя друга храна не е в състояние да зареди по такъв начин тялото с гликоген. Това е особено важно, тъй като при намалени количества на гликоген в черния дроб изпитвате силно чувство на глад и започва разграждане на мускулна тъкан.

Мисли като професионалист

Протеинът е мощен стимулатор за освобождаване на инсулин, а високите нива на този хормон потискат апетита. Това е само една от причините, поради които яденето на протеин е важно и желано. Най – добрата комбинация за вашето здраве е постна пържола или риба на скара, зеленчуци и една голяма, сочна ябълка.

Бързайте бавно

Като деца сигурно много пъти сте чували от родителите си, че трябва да се храните бавно. Това изискване е особено важно при всяка стратегия за отслабване, защото е необходимо да измине време, преди мозъкът да получи сигнал, че стомахът е пълен. Обичайно това са 20 минути.

Пийте

Да, пийте по много вода. Супер полезна при отслабване по много направления: потиска глада, хидратира тялото, доставя енергия.

Оставете въглехидратите накрая

Следващия път като седнете на масата, опитайте да оставите нишестените въглехидрати за самия край. Преди да посегнете към хляба, картофите или ориза, първо хапнете протеин и зеленчуци, плодове. Като цяло е добра идея да намалите (но не да спрете напълно) консумацията на подобни продукти, а захарта направо забравете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *