5 заблуди за топенето на мазнините по тялото

otslabvane-taliq

Много хора се борят с излишните мазнини по тялото си с надеждата да отслабнат. Около тази тема обаче има много митове, които могат да ни объркат и да провалят опитите ни за топене на излишните килограми.

Ето някои от най- големите заблуди  за мазнините по тялото:

1. Щом спрете да третирате, мускулите стават на мазнини.

Заради загубата на мускулния тонус ви изглежда, че е така. Щом спрем да тренираме, стегнатите ни и твърди мускули, започват да омекват. Но няма как да се трансформират в мазнини. Нито мазнините могат да се превърнат в мускули. Когато тренираме във фитнеса, мускулите стават здрави, а когато спрем да го правим, губят тонус и се отпускат.

2 Упражненията с нисък интензитет помагат да топим мазнините.

Тези упражнения са полезни за хора, които имат контузия или ставни проблеми. Но няма да са много ефективни за топенето на мазнините. Ако искате да отслабнете, трябва да изразходвате повече калории през деня и да намалите приема им. Ориентирайте се към упражнения, които помагат да градите мускули, тъй като активират метаболизма и подобряват топенето на мазнините.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

maznini-korem

3. Можете да топите мазнини само в определена зона на тялото.

Трябва да ви е много ясно, че има разлика между това да топите мазнини и да стягате мускулите в определени части на тялото. Някои хора си мислят, че упражненията за специфични зони на тялото помагат да топим мазнините точно там. Полагат много усилия, но без резултат. Причината е, че тези упражнения стягат и оформят конкретните зони, а не ги отслабват. Топенето на мазнините е процес, който протича навсякъде по тялото ни, а не само в определени зони. Добре е да комбинирате кардио с тежести.

4. Най- добре елиминирайте максимално количество мазнини по тялото си.

Знаем, че е опасно, когато по тялото ни се натрупат много мазнини. Но тялото има нужда от определено количество мазнини, за да работи нормално. Например, те са ни необходими за производството на определени хормони, натрупването на някои витамини и регулирането на телесната температура. Здравословните нива са 15% при мъжете и 22% при жените.

5. Повече пот, повече стопени мазнини. Количеството пот няма нищо общо с количеството стопени мазнини. Мазнините се натрупват в тялото, за да ни осигурят енергия, когато е необходимо и не могат да се елиминират чрез потта. Потенето е биологичният отговор на регулирането на телесната температура и чрез нея се елиминира вода с малки количества химически вещества. Затова е важно да пием вода след тренировка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *