5 невинни грешки, от които напълняваме

Качили сте килограми, въпреки че избягвате шоколада, теглите се стриктно всяка сутрин и не си позволявате да прекалявате с храната. Някои, на пръв поглед невинни причини, ни карат да напълняваме, дори без да си даваме сметка.

otslabvane-500-kalorii

1. Съсредоточени сте върху точни числа.

Грешка: Смятате, че ако може да се измери, може да се контролира.

Проблем е, когато си определите точен брой килограми, които искате да свалите. Според проведено изследване, когато човек не е определил с колко точно килограма иска да отслабне, може да свали до 4 кг само за три седмици. Другата група участници посочили точен брой килограми, но се оказало, че може да се качи до половин килограм.

Когато очакваме да свалим точен брой килограми, но това не се случва с очаквания период, се обезкуражаваме, че не го прави добре.

2. Прочели сте последните изследвания за кафето.

Грешка: Прочели сте колко е полезно кафето за здравето и пиете по пет и повече чаши на ден.

Наистина изследванията показват, че кафето е полезно за здравето: свързва се с по- малък риск от диабет тип 2 и някои видове рак, подобрява функционирането на сърдечно- съдовата система.

Но прекаляването с кафето не е никак полезно. Причината е в полифенолът в кафето, наречен хлорогенова киселина. Умерената консумация на това вещество е полезна и помага за отслабването. Но прекаляването с него е толкова вредно, колкото и неправилното хранене.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieti-deistvat

3. Вечеряте с голяма компания.

Грешка: Обикновено се храните с голяма компания.

Вие сте на диета и отивате за хапнете с приятели. Ето какво според статистиката най- често се случва: Излизате да хапнете само с един човек и изяждате 35% повече, отколкото ако сте сами. С група от четирима, приблизително 75% повече. А с група от седем или повече души, 96% или повече. Причините да го правите: прекарвате повече време на масата, имитирате ритъма, с който се хранят вашите приятели,

4. Пийте неправилното мляко.

Грешка: Заместили сте пълномасленото мляко с обезмаслено или нискомаслено.

Изследвания на американски лекар показват, че бебетата, които пият обезмаслено или нискомаслено мляко, напълняват повече от тези, които пият пълномаслено. Теорията на доктора е, че мазнината в млякото, в сравнение с други източници на калории, ни кара да се чувстваме сити повече време, така че поемаме по- малко калории. Обезмасленото мляко не притежава свойството да ни засища, затова после си хапваме повече.

5. Решили сте да си спестите пари по време на покупки.

Грешка: Когато купувате храни в големи опаковки, ядете повече.

Пакетираната храна се консумира двойно повече. Избягвайте големите пакети храна. Теорията е, че обемните пакети заемат повече място у дома. Така се набиват повече на очи, а това ни стимулира да ядем повече.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *