5 неща, които ни карат да напълняваме, но не са свързани с храната

otslabvane-vajno

За да напълнеем или отслабнем, храненето и упражненията не са единствените отговорни. Има фактори, които влияят на способността ни да смиламе храната. Нека разгледаме кои са и как да действаме.

1. Изкуствените подсладители. Много полуфабрикати се съхраняват чрез допълнителни вещества, като глюкоза, която може да причини у някои хора възпаление и метаболитни промени, които да забавят отслабването. Четете внимателно етикетите и избирайте възможно най- естествената храна.

2. Работа на смени. Хората, които работят на смени, трудно могат да стабилизират циклите на съня, в резултат изразходваме по- малко калории, отколкото хората, които работят с нормално време. Когато се обърка циркадният ритъм, се напълнява повече, без да сме приели повече калории, защото метаболизмът ни става по- бавен. За да се справите с проблема, яжте храни, които съдържат полезни вещества. Например, плодове и зеленчуци, но също фасул, леща, джинджифил или ядки. Също пийте повече вода.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

noshtna-rabota

3. Получавате критики за теглото си. Група учени от Лондон изследват в продължение на четири години група с наднормено тегло и забелязват, че страдат от дискриминация заради теглото си или получават критики заради тях. Стресът, вината, страхът и други емоции ни карат да напълняваме. Не обръщайте внимание на хората, следвайте диетата и тренировъчната си програма.

4. Химически елементи от околната среда. Има елементи, които без да предполагаме, ни влияят, защото се намират в обграждащата ни среда.

5. Наследственост. Наследяваме структурата на тялото, но също и бактериите, които живеят в храносмилателния ни тракт, които са свързани с контрола на теглото. Не можем да се борим с гените, но ако спазваме здравословно хранене, шансовете ни да имаме хубава фигура значително се подобряват.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *