5 мита за метаболизма

metabolizam-saveti

Метаболизмът може да се определи като енергията, която тялото ни консумира през целия ден. Възрастта, полът и теглото влияят директно върху метаболизма, което води до проблеми с отслабването. Как да активираме метаболизма си, за да изгаряме повече калории? Нека разгледаме някои фалшиви твърдения за метаболизма, за да се ориентираме:

Напълнявам, защото метаболизмът ми е бавен. Това е много популярно твърдение, но не е съвсем вярно. Напълняването се дължи най- вече от неправилното хранене и заседналия начин на живот.

Слабите хора имат бърз метаболизъм. Наследствеността е доста важен фактори при теглото. Но не е определяща за това дали ще сме или ще имаме бърз метаболизъм. Тайната е в здравословното хранене.

Диетата не ми действа и продължавам да напълнявам. Когато спазваме диета, но не се движим активно, трудно ще получим желаните резултати. Ако искате да мобилизирате метаболизма си, започнете да се движите повече.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

metabolizam-uskorqvane

Храни, богати на скрити мазнини. Понякога не си даваме сметка, че това, което ядем, всъщност крие вредни мазнини. Затова, включвайте достатъчно плодове и зеленчуци в храненето си. Избягвайте джънк фууд- а и метаболизмът ви ще ви се отблагодари.

Повече тренировки за по- бърз метаболизъм. Прекарвате часове във фитнеса, а не можете да свалите желаното тегло. Прекаляването с физически упражнения не е препоръчително, трябва да имате достатъчно време за почивка и възстановяване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *