5 грешки, които допускате в отслабването си

otslabvane-lyato

Отслабването си е цяла наука. Когато не го правим както трябва, процесът може да ни отнеме години. Но когато го правил правилно, можем да го съкратим с месеци. Нека разгледаме 5 грешки в отслабването, които трябва да избягваме.

1. Зависите прекалено много от кардио тренировките. Ако прекарвате по един час на пътеката с еднакъв ритъм, няма да има голям ефект. Важно е да се променя ритъма, за да не привиква тялото към него. Когато започваме тренировка, в началото може да виждаме резултати. Но след известно време, вече няма да са толкова значителни. Трябва да си поставяте нови цели и да предизвиквате тялото си. Така ще отслабвате постоянно.
2. Искате да топите мазнини само в определени зони. Няма такова понятия като отслабване само в определени части на тялото. Например, правите само коремни преси, за да имате плосък корем. Но така не изгаряте много калории. А когато не изгаряме калории, не топим и мазнини. Вместо да правите по 1000 коремни преси, излезте да тичате. Така ще имате плосък и стегнат корем. Първо трябва да се стопят мазнините, които покриват мускулите. Можете да го направите като третирате с тежести или с по- интензивни тренировки.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-taliq
3. Страх ви е да вдигате тежести. Идеята, че от вдигането на тежести тялото ще стане като гардероб, се е втълпила в главите на много жени. Вдигането на тежести няма да направи мускулите ни по- големи, няма и да изглеждаме по- мъжествени. Един от основните хормони, който причинява хипертрофия на мускулите, както при мъжете, така и при жените, е тестостеронът. Жените имат една десета от тестостерона на мъжете. Вдигането на тежести само стяга тялото ни и го прави по- силно.
4. Ядете много въглехидрати. След като сме преяли с въглехидрати, обикновено ни наляга дрямка. Те причиняват внезапно повишаване и спад в нивата на кръвната захар, като зачестяват признаците на глад. След като сме яли доста въглехидрати, кръвната ни захар се увеличава, което увеличава производството на инсулин, за да се изхвърли излишната глюкоза. Част от глюкозата се превръща в гликоген и се натрупва в тялото ни под формата на мазнина. Когато инсулинът натрупа глюкозата, нивата й започват да падат и отново започваме да чувстваме глад. Процесът се повтаря постоянно, което води до напълняване.
5. Не закусвате. Закуската е това хранене, което слага край на гладуване в продължение на 7 – 10 часа, откакто сме вечеряли. Пропускането на закуската кара мозъка да изпитва глад, особено за мазна храна. Когато не нахраним тялото си сутринта, продължаваме да чувстваме глад до обяд, което повишава вероятността да прекалим с яденето. Ако искате да отслабнете, не пропускайте това хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *