5 фактори, които могат да провалят отслабването

Ако сте от хората, които казват, че са опитали всичко и все не могат да отслабнат, изчакайте малко преди да се предадете и да изядете поредното парче торта. Може би сами проваляте опитите си, без да го осъзнавате.

otslabvane-sled-30

Може би няма нещо, което да правите грешно, но може би не е достатъчно.

Причина 1. Не правите достатъчно упражнения.

Може често да правите упражнения, но това не означава, че извличате максималната полза от тренировката. Понякога опитваме да се предпазим от нараняване или от дискомфорт, което обикновено означава, че не се раздаваме на 100%. Много често привикваме към тренировката, че ни е страх да я сменим или разнообразим. Тялото привиква към упражненията, но не изгаря очакваното количество мазнини.

Причина 2. Правите бързи диети.

Винаги ни звучи добре идеята за „бърза диета“, например от вида „свали 3 кг за 5 дни“. Но това, което на практика се получава е, че тялото бързо отслабва и бързо си връща килограмите. Освен това, си играем с хормоните, кортизола и стреса върху тялото. Така няма как да постигнем целта си.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Причина 3. Премахнали сте всички мазнини от храненето.

Тялото ни се нуждае от мазнини, за да гори мазнини, но трябва да приемате правилните мазнини. Полезните мазнини, които се съдържат в рибата, авокадото, зехтина, кокосово масло, орехите и семената са най- добрите варианти за промяна в данните на кантара.

otslabvane-s-dieti

Причина 4. Имате много токсини в тялото.

Токсините от околната среда наистина могат да влияят на хормоните. Може би хормоналният дисбаланс ви кара да сте в лошо настроение и ви пречи да изгаряте мазнини ефективно. Ако искате да се изчиствате от токсините, пийте повече течности, най- добре вода, приемайте достатъчно фибри и пр.

Причина 5. Не приемате витамин Д.

Витамин Д е важен за функциите на тялото ни, в това число и за топенето на мазнините. Може да си го набавяте всеки ден като си правите слънчеви бани, или като приемаме продукти като кравето мляко. Винаги може да го приемате и като хранителна добавка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *