4 здравословни стратегии за бърз метаболизъм и отслабване

metabolizam-baven

Сигурно познавате поне един човек, който има късмета да яде от всичко, без да наддава на килограми. Как го правят? Бързият или бавният метаболизъм в повечето случаи е генетично заложен. Въпреки това, можем да приложим различни стратегии, за да го регулираме и подредим.

Друг често срещан случай е, когато цял живот сме имали бърз метаболизъм, но в един момент при определена възраст, започваме да качваме килограми, които сваляме доста трудно. Не трябва да се отчайвате, нито да се отказвате. Просто трябва да промените навиците си.

Ето 4 полезни съвета за ускоряване на метаболизма:

1. Без нискокалорични строги диети. Това е първата грешка, която допускаме, когато искаме да отслабнем: решаваме да ядем по- малко и приготвяме ястия, без никаква мазнина, без абсолютно никакви въглехидрати. Ето обаче какви са последиците от едно такова решение:

Минимална калорийна нужда. Здравословното количество на консумирани калории е между 1000 и 1200. Ако приемаме по- малко, метаболизмът ни се забавя, което не води до отслабване, а до обратния процес – напълняване.
Глюкоза. Строгата диета ни пречи да приемаме достатъчно глюкоза, която е необходима на мозъка ни. Мускулите и организма ни трудно могат да изпълняват основните си функции.
Губим мускулна маса. Отпускане на кожата при отслабване? Сигурно ви звучи познато. Когато гладуваме заради строгата диета, тялото ни все пак трябва да си набави енергия от някъде и това са мускулите. Ако злоупотребите повече време с такъв вид диета, тялото ще започна да си набавя енергия от клетките на белите дробове и сърцето.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

maznini-korem

2. Сутрешната закуска ни помага да ускорим метаболизма. Това е най- важният съвета, ако искате да отслабнете бързо и здравословно. Тялото ни трябва да регулира нивата на инсулина и глюкозата, а ако ги осигурим от сутринта, няма да му се налага да спестява енергия. Ето някои основни съвети за сутрешната закуска:

– От момента да ставането ви сутрин до закуската не трябва да минава повече от 1 час. Ако не го спазите, метаболизмът ви ще започне да се забавя и да започне да трупа.
– Пийте на гладно вода с лимонов сок. Така пречиствате тялото си и си набавяте достатъчно количество витамини. Изчакайте 15- 20 минути до закуската.
– Включете задължително протеини на закуска. Правят мускулите ни по- силни и ни осигуряват енергия за началото на деня.
– Ето какви храни можете да включите в сутрешната си закуска: зелен чай, бял чай, чай от джинджифил, черно кафе, яйца, спанак, кисело мляко, зелени ябълки, круши, грейпфрут.

3. Включете движение с различна интензивност. Ето най- важните упражнения, които трябва да правим всеки ден задължително:

– Ходене 30 минути
– Тичане 10 минути
– Качване на стълби
– 20 минути други кардио упражнения, като танци, аеробика и пр.

4. Яжте по малко по- често. Ако бавният метаболизъм е типичен за семейството ни, най- грубата грешка е да започнем да пропускаме хранения. Ако пропуснем, само стресираме организма си, тъй като не сме му осигурили достатъчно вещества. Избягвайте вредните храни, като бяло брашно, бяла захар, мазно, като ги замествате с плодове и зеленчуци или друга здравословна храна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *