4 правила за стегнат корем

През зимата малко от нас се притесняват за натрупаните по корема мазнини. Скрити под дебелите дрехи, паласките не са толкова видими и не ви карат да се червите по 5 пъти на час. Но не забравяйте, че лятото не е толкова далеко и все пак ще ви се наложи да се съблечете за плажа. Ето четири практически съвета за стегнат корем, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

съвети за плосък корем

Атакувайте скритите коремни мускули

Класическите коремни преси са насочени основно към повърхностните мускули, така че те далеч не са най – ефикасният начин да стегнете корема. Фактите показват, че за да изгорите ½ кг. мазнини е нужно да направите 250 000 (!) коремни преси, или по 100 всеки ден в продължение на 7 години. Имате ли толкова време за отслабване с някакви си 500 грама?

За постигане на по – добри резултати, трябва да се насочите към мускулите, намиращи се под повърхността: вътрешни коси коремни мускули и напречен коремен мускул. Тяхното укрепване ще поддържа стомаха плосък и тонизиран. Интересно е, че при повечето хора именно те са доста слаби и мнозина не знаят как да работят за тях.

Упражнение: Легнете по гръб и поставете дланите си точно под пъпа. Вдишайте максимално дълбоко и разширете стените на корема си възможно повече, задръжте за 5 секунди и издишайте напълно. Повторете 8-10 пъти.

Движете бедрата

Корема, дупето и бедрата обичайно затлъстяват едновременно, особено при жените. Ако не поддържате форма не се чудете, защо всички тези части увисват накуп и ви карат да изглеждате не много добре. Така че не се мотайте повече, а си осигурете достатъчно физическо натоварване и се раздвижете.

Яжте подходящи храни

Каквото и да правите, никога не ще имате възможността да видите коремните си мускули, ако са погребани под дебел слой мазнина. За изчистването й упражненията далеч не са достатъчни и поради това трябва да започнете уместна диета. Апропо, не е нужно да използвате някакъв специален хранителен режим. Достатъчно е да засилите приема на протеин (риба, постно месо, млечни продукти, ядки), като в същото време намалите консумацията на въглехидрати и мазнини. Особено важно е да елиминирате тотално добавените захари, които получавате с газираните напитки, тестените и сладкарски изделия.

Намалете стреса

Стресът е сред основните причинители за трупане на излишни килограми. И най – лошо от всичко е, че той се крие навсякъде: балансът на банковата сметка, безкрайният списък със задачи, семейните проблеми и прочие. Така или иначе животът не е само райска песен, понякога има нужда да се борим. Позволявайки на тревожността да ви завладее обаче, вие сами стимулирате производството на кортизол, който освен че ви кара да се чувствате нещастни, също така стимулира тялото да складира мазнини.

Може да поставите стреса в шах по няколко начина. Най – сигурният от тях е повишената двигателна активност. Също така е добре да прекъсвате работа на всеки 60 – 90 минути и да отделите момент за почивка. През това време обаче не тичайте към вендинг машината за кроасани и кола, а се раздвижете и изпийте чаша чиста вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *