4 мита, които ви пречат да отслабнете

otslabvane-bez-dieti

Има различни причини, поради които хората не могат да отслабнат, например, ядат много мазнини, водят заседнал начин на живот, нямат здравословни навици и пр. Има 4 мита, които ни помагат да отслабнем, но само теоретично, а в действителност…

Мит 1. Изгарят се повече мазнини, ако тренирате на гладен стомах? Да правите упражнения на празен стомах не е никак здравословно. Доказано е, че ако тренираме без да сме яли, изгарят по- малко мазнини в сравнение с тези, които са яли час- два преди това.

Мит 2. Изгарят се един и същи брой калории, независимо дали сте изминали 1 км пеша или тичайки? Ако минете с тичане 1 кг, ще изгорите 30% повече мазнини, отколкото ако сте пеша. Зависи от интензивността и скоростта, с която се движите. Когато тичаме, е необходимо повече физическо усилие, работят всички мускули и е необходима повече енергия!

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-kilogrami

Мит 3. Бавното ходене в продължение на 1 час е добро упражнение? Ходенето е много здравословно, тъй като регулира кръвните нива, намалява стреса и поддържа кръвното стабилно. Ако искате да отслабнете, но не сте свикнали да правите упражнения, това е чудесен вариант, но ходенето трябва да е по- бързо.

Мит 4. Мазнините се превръщат в мускули? Мазнините и мускулите са различни тъкани. Не могат да се превръщат една в друга. Но след 30- годишна възраст започваме да губим мускулна маса, ако не тренираме. Мазнините се появяват по места, които преди са били стегнати, но можете да елиминирате мазнините, като правите кардио и вдигане на тежести.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *