3- те основни врага на метаболизма и как да ги преборим

metabolizam-saveti

Гледате, че кльощавите момичета ядат, каквото им попадне и не напълняват. Виждате хора с плочки на корема да ядат дюнери, без никакви последствия за фигурата им. При вас обаче не е така. Причината е в метаболизма ви.

Метаболизмът е сборът от действия, движения и промени, които се случват в тялото ви, за да се превърнат хранителните вещества в енергия. Т.е., метаболизмът е машината, която превръща храните в енергия и я използва така, че да не се натрупват мазнини.

Има хора с по- ефективен метаболизъм от други. Но ако при вас не е така, не трябва да се отчайвате. Можете да вземете мерки, за да го ускорите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

metabolizam-uskorqvane

Най- лошите врагове на метаболизма са:

Неправилно хранене. Най- вече прекаляването с рафинирани храни, захари и въглехидрати.

Заседнал начин на живот

Хормонални проблеми – щитовидна жлеза, кортизол, инсулин

РЕШЕНИЯ:

1. Закусвайте. След гладуването през нощта, трябва да започне възстановяване на физиологично ниво. Освен хормонални процеси, метаболизмът е доста забавен. За да го активирате, трябва да закусвате и да се движите сутрин. Ако не можете да тренирате сутрин, може да ходите пеша. Закуската ви задължително трябва да съдържа протеини, за да ви осигури ситост и да изразходите повече калории при храносмилането.
2. Правете упражнения за сила. Когато правим упражнения изгаряме калории и повишаваме телесната температура. Сутрин е подходящо за калории. Но не в 100% от случаите. Ако нямате време за кардио, по- добре правете упражнения с гирички или кросфит. При тази тренировка се изгарят повече калории, отколкото при кардиото.
3. По отношение на хормоналните проблеми, трябва да се консултирате с ендокринолог.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *