3 съвета за отслабване, които са напълно грешни

otslabvane-zastoi

Натискът да отслабнем възможно най- бързо е нещо, с което повечето дами сме се сблъсквали. Когато ни предстои важно събитие или лятната почивка на море, попадаме в ситуация, в която бързо трябва да постигнем желаното тяло.

Под натиска на ситуацията се хвърляме на всяка диета, която й обещава светкавични резултати. Обикновено това е голяма грешка. Има много съвети за отслабване, които също ни объркват, тъй като са напълно погрешни.

Ето 3 от най- често срещаните лъжливи твърдения за свалянето на излишните килограми:

„Ако не консумирате глутен, ще отслабнете“. Тази теория е тотално грешна. Продуктите без глутен са изработени да заместват захарта и мазнините, което увеличава приема на калории при хората, които ги ядат без да имат нужда да отслабват. Хората, които не трябва да консумират никакъв глутен са хората с целиакия. Но за останалите няма да има никакъв резултат върху отслабването им.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

greipfrut-1

„Диета с грейпфрут“. Теорията, че ако консумираме много грейпфрут ще отслабнем, е тотално погрешна. Отслабваме, само когато постигнем отрицателен калориен прием, т.е., когато тялото ни изгаря повече калории, отколкото приемаме. Ако не премахнете храните, от които най- много се напълнява, няма да успеете да отслабнете.

„Елиминирайте напълно въглехидратите“. Помага да отстраним някои въглехидрати от диетата си, но не и да ги елиминираме напълно. Трябва да отстраните рафинираните въглехидрати, най- вече захарта и бялото брашно и всички техни производни продукти.

Някои плодове и зеленчуци съдържат въглехидрати, които обаче ни осигуряват полезни вещества, като фибрата. Така че няма как да ги елиминираме от диетата си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *