3 проблема, които спират отслабването

Най- стресиращото, когато отслабваме е, когато изведнъж процесът спре. А това се случва често. Колкото и усилия да полагате, „машината“, която топи мазнините, може да спре да действа без видима причина.

otslabvane-istini

В такъв случай трябва да проверим много внимателно какво правим, защото някои на пръв поглед маловажни детайли могат да се окажат виновните за застоя в процеса на отслабване.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето 3 чести причини за спиране на отслабването:

1. Ядете повече, защото тренирате много. Чувствате, че тренирате много и затова се нуждаете от повече енергия. Може да се дължи на това, че се чувствате много изморени и се нуждаете от допълнителна енергия или просто си мислите, че сте заслужили по- обилно хапване, защото сте се изпотили повече. За да отслабнете, трябва да предизвикате дефицит на калории, който се постига чрез тренировката и диетата. Ако си мислите, че изгаряте изяденото, се оказва накрая, че сте яли повече.

dieta-antistres

2. Хапвате допълнително. Повечето диета разделят храната на 3 основни приема и 2 малки закуски. Но често изяждаме по- голямо количество, отколкото трябва. Малките закуски могат да се окажат като калорийна стойност, колкото основните яденета. Яжте на порции и си сипвайте само толкова, колкото е необходимо.

3. Не спите. Повечето хора не спят добре. Не само не спим, колкото ни се иска, но и не спим достатъчно. Може би спите по- малко от 7 часа, като постоянно ви прекъсват – шумове, ходене до тоалетна, малки деца. Когато не се наспиваме, хормонът кортизол излиза извън контрол, а също кръвната захар и инсулина. Високите нива кортизол водят до натрупване на мазнини по корема. Колебанията в нивата на кръвната захар пък ни кара да чувстваме по- силен глад.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *