3 емоционални капана при отслабването

Битката срещу напълняването понякога ни изглежда като загубена пауза. На единия ден спазваме стриктно хранителния си режим и програмата за упражнения. На следващия не успяваме да устоим на изкушенията и посягаме към някоя забранена храна. Много хора, които се опитват да отслабнат, живеят в тези емоционални спадове и върхове.

otslabvane-problemi

Различни фактори влияят върху емоционалното ни състояние. Някои от тях могат да ви изглеждат безобидни и едва ли ви се вярва, че наистина ви пречат да отслабнете.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето някои от емоционалните капани:

1. Облизвате чинията. Може би така сте свикнали в семейството. Може би ви е навик да си сипвате допълнително. Истината е, че повечето сме възпитани точно по този начин. Затова дори не се досещаме, че всъщност може да е сериозен проблем, когато искаме да отслабнем. Облизването на чинията определено е сериозна пречка пред достигане на желаните килограми. Правим го автоматично, без дори да се замисляме.

nezdravoslovna-dieta

2. Среднощна закуска. При много жени хапването на бисквитка, сандвич или пр, може да се превърне в голям проблем. Също и да направи отслабването невъзможно. Сред признаците на хората, които ядат посреднощ, е че сутрин се будят без да са гладни, трудно заспиват, будят се посред нощ, за да се хранят, чувстват се депресирани.

3. Емоционален глад. Много жени имат емоционална връзка с храната, независимо дали положителна или отрицателна. Някои намира отдушник на проблемите си в яденето, било то семейни, или служебни. Обикновено, емоционалното ядене ни кара да се чувстваме щастливи, докато ядем, но след това изпитваме чувство на вина.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *