3 емоции, които водят до трупане на мазнини по корема

otslabvane-plodove

Емоциите, като тъга, самота или тревога, влияят върху храненето ни, тъй като го използваме като начин за задоволяване или успокояване на липсата на афект. Нека разгледаме кои емоции предизвикват напълняване, най- вече в областта на корема:

1. Тревога. Това чувство изостря усещането за глад, като незабавният отговор е да вземем нещо за ядене. Лошото е, че обикновено в такива ситуации избираме нещо мазно или с много захар. Много хора използват храната като начин за успокояване на нервите си, като усещането се сравнява с въздействието на хероина или морфина.

2.  Фрустрация. По лични или служебни причини, фрустрацията засяга начина ни на хранене. За да си върнем духа, прибягваме до ирационални начини за успокояване на нервите.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrani-dieti

3. Стрес. Жените с постравматичен стрес са склонни към напълняване.

Връзката между емоциите и трупането на мазнини по корема се обяснява и с факта, че някои храни водят до пристрастяване, сред тях са шоколадът и мазната храна. Съдържат вещества, наречени ендоканабиноидни, подобни на марихуаната, които изпращат сигнал до мозъка, който ни кара да продължаваме да ядем.

Удоволствието, което се изпитва от този тип афективно хранене, помага да забравяме проблемите и ни поддържа в добро настроение, което води до порочен кръг, съпроводен с много емоционална болка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *