15 мита и истини за отслабването

otslabvane-plodove

1. За да отслабнете, трябва да ядете по много пъти на ден. Това е истина. Ако дълго време не ядете нищо, после мазнините се усвояват по- бързо.
2. Диетите с малко въглехидрати и повече протеини са най- добрите за отслабване. Не е вярно. За да отслабнете, трябва да се храните балансирано, като включвате всички хранителни групи.
3. Всичко, което ядем вечер, става на мазнини. Не е вярно. Ако ядете по няколко пъти на ден в малки количества, няма да е проблем вечерята. Но ако цял ден гладувате, за да се наядете обилно вечер, със сигурност ще напълнеете.
4. Повече упражнения, повече се отслабва. Не е вярно. Спортът и физическата активност ускоряват метаболизма. Но ако не се храните здравословно, няма да отслабнете, ако ще и часове да прекарате във фитнеса.
5. Зеленият и червеният чай топят мазнините. Истина е. И двете напитки са подходящи за отслабване. Пийте по 3 чаши дневно. Първата сутрин на гладно, заедно с чаша сок от грейпфрут, ананас или лимон.
6. Възрастта не е определящ фактор в диетите. Не е вярно. Един възрастен има нужда от повече време, за да отслабне, отколкото тийнейджъра.
7. Бързите диети са виновни за йо- йо ефекта. Истина е. Те не ни възпитават да се храним здравословно. А ефектът от тях изчезва скоро, след като сме прекратили диетата.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-sled-30
8. Диетичните продукти помагат в отслабването. Не е вярно. Не се подвеждайте по етикета.
9. Трябва да гладувате, за да отслабнете. Не е вярно. Каква храна, в какво количество и по кое време да ядете са ключовете към успешната диета. Гладуването е вредно за здравето и със сигурност няма да ви помогне.
10. Течностите по време на хранене водят до напълняване. Не пийте нищо, докато обядвате или вечеряте.
11. Топлата вода топи мазнините. Не е истина. За да стопите мазнините се нуждаете от различни фактори, като движение, храна и пр.
12. Има здравословна бърза храна. Истина е. Зависи как са приготвени. Салатата е бърза храна, но ако не прекалявате с подправките и сосовете, е напълно здравословна.
13. Всичко натурално е полезно за здравето. Не е истина. Понякога могат да съдържат опасни вещества като химикали, пестициди и пр.
14. Червеното месо е вредно за здравето. Дори тлъстото месо съдържа и редица полезни вещества като цинк, желязо и протеини.
15. Напълнява се ако ядете и гледате телевизия. Абсолютна истина. Ако нещо ви разсейва, няма да усетите колко много сте изяли.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *