10 средиземноморски съвета за отслабване

Средиземноморската диета се определя като една от най- здравословните в света, защото включва не само здравословна храна, но начин на живот. Предлагаме ви 10 съвета, за да го постигнете, без жертви.

otslabvane-sredizemnomorie

Защо се твърди, че средиземноморската диета е здравословна? Много са изследванията, които показват, че предпазват от сърдечно- съдови заболявания, тъй като съдържа като основни храни зехтин, плодове, зеленчуци, риба, морски дарове, семена, богати на антиоксиданти, минерали и витамини.

1. Значение на зърнените храни и пълнозъренстия хляб. Може ли да се яде, хляб, ако съм на диета? Разбира се, стига да е пълнозърнест, със семена. Не яжте хляб от бяло брашно. Хлябът трябва да съдържа фибра, например, от овес или ръж. Предпазва чревната система, подобрява храносмилането, доставя ни витамини и минерали и е толкова здравословен, че тялото ви ще го оцени. Чудесен вариант за закуска е филия от пълнозърнест хляб със зехтин.
2. Зехтинът като основна мазнина в диетата. Зехтинът е в сърцето на средиземноморската диета. Богат е на витамин Е и мононенаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето, намаляват холестерола и предпазват от инфаркт.
3. Плодове, богати на антиоксиданти. Портокалов сок, лимонов сок, богати на ябълка, грейпфрут, пъпеш, грозде, диня… Чудесни елементи за здравословната закуска. Здравословни са, увеличават ни имунитета, пречистват и помагат за отслабването. Според средиземноморската диета, дневно трябва да изяждаме по 5 плода.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otritsatelni-kalorii
4. Изобилие от зеленчуци. Гъби, домати, чушки, патладжани, лук, спанак, тиквички. Може да си приготвяте вкусни салати, с маслини и ядки. Ако консумирате салатите от сурови зеленчуци, е най- добрият вариант.
5. Ядки. Орехи, бадеми, шам- фъстък. Здравословни са, съдържат магнезий, калций и фосфор. Чудесна добавка към салатата или закуската.
6. Винаги сезонни храни, избягвайте полуфабрикатите. Соковете приготвяйте у дома, а не ги купувайте. Тази диета изисква да отделяте повече време в приготвяне на храна.
7. Ферментирали млечни продукти. Млечните продукти като кисело мляко, кефир и др, са много полезни.
8. Месо без тлъстини. Приготвяйте го два пъти седмично, за предпочитане пилешко или пуешко.
9. Риба. Сардини, сьомга, риба тон, скумрия … поне два пъти седмично. Съдържат много полезни мазнини.
10. Активен живот. Наблегнете на разходките. Малко тичане, малко упражнения.

Помнете, че порциите храна не трябва да са много големи.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *